Or europeu amb accent mataroní

Durant el cap de setmana hem tingut l'ull posat a Budapest, on les darreres setmanes s’hi ha estat jugant l'Europeu femení de waterpolo. Dissabte la selecció espanyola hi jugava la final contra Rússia. Una final que guanyaven per 13 a 12. I en aquest mitjà de comunicació és notícia per la presència de dues mataronines a les files del combinat dirigit per Micky Oca, a més de les jugadores del Centre Natació Mataró; Anni Espar i Irene González.

La final de dissabte va ser un duel per jugadores experimentades. Després d’anar igualades en el marcador de l’empat a 8 es va passar a un 8 a 10 per les russes. Però un parcial de 4 a 0 va capgirar la truita per acabar donant la volta al marcador de forma definitiva guanyar per 13 a 12.

Marta Bach, protagonista de les 7 medalles de la selecció espanyola

Atenció amb la dada. Des del 2012, amb Micky Oca a la banqueta, s’han aconseguit 7 medalles. En totes elles hi han participat 4 jugadores, i una d’elles és la mataronina Marta Bach. També forma part d'aquesta històrica llista Anni Espar, jugadora del CN Mataró des d’aquesta mateixa temporada. Una llista que completen Pili Peña i Laura Ester. Aquestes dues, de fet, ja van ser el 2008 a Màlaga on van aconseguir penjar-se la plata de l'Europeu, amb el mataroní Vicenç Tarrés de seleccionadors. A Budapest aquests dies també hi ha estat el vicepresident de la Federació Espanyol i cap de l’expedició, el mataroní Pere Robert.