Núria Martínez posa el punt i final a la seva etapa de professional

Núria Martínez posa el punt i final a la seva etapa de professional

Ahir la jugadora de bàsquet mataronina Núria Martínez va anunciar, via un vídeo emès per les xarxes de la televisió de Girona, que no seguirà a la disciplina de l'Uni Girona. De fet sense cap xarxa social que se li conegui, la mataronina de 36 anys explicava que era el moment d'encara nous projectes i nous objectius.

Núria Martínez diu adéu a la seva etapa de professional. 20 temporades que l'han portat a jugar als millors equips, i a tenir en les seves vitrines alguns dels premis més buscats per qualsevol jugadora de bàsquet.

Criada a l'aleshores Club Bàsquet Mataró amb la seva germana bessona Roser, va fer camí de ben jove a l'Universitari on va debutar a la màxima divisió la temporada 2000/2001. D'aquí al Perfumerias Avenida amb qui va aconseguir aixecar el primer títol d'un club que ara és un referent i també al Ros Casares en les millors èpoques de l'equip ché. Va seguir provant sort fora, a Rússia, Turquia o Itàlia i fins i tot, el 2004, va ser draftejada a la Woman NBA pels Minnesota Lynx al número 36.

Habitual de la selecció espanyola durant molts anys, acumula 145 partits oficials amb l'equip absolut i 6 medalles. I fora de l'òrbita del seleccionador, el seu caràcter competitiu l'ha portat a formar part els darrers anys de la selecció espanyola de bàsquet 3x3, amb qui també va guanyar una medalla.

Això coincidint amb el darrer tram de la seva vida de professional que l'ha portat a viure al costat de casa. Amb l'Uni Girona ha viscut part dels millors anys del club gironí, una idíl·lica històrica trencada per una lesió que l'ha apartat de les pistes durant l'inici d'aquesta darrera i peculiar temporada.

Ara, alguns creuen que no podrà viure lluny de les pistes i fins i tot especulen sobre que es pugui vincular a algun dels dos clubs que la temporada vinent jugaran a Lliga Femenina 2. De fet ella sempre ha mostrat el seu desig d'acabar la seva carrera on la va començar. Però dins o fora la pista? A aquesta casa li hem preguntat molts cops i mai ha tancat la porta. Per exemple, el març de 2015 i en una entrevista feta a Istanbul quan era jugadora del Galatasaray va explicar que en un 80% es veia tornant a Mataró, sense saber com.

Núria Martínez és una de les jugadores que malgrat no haver jugat des de les categories base a Mataró, la ciutat sempre ha reconegut els seus èxits. Per exemple, és l'esportista més cops guardonada com a millor esportista de Mataró, un total de sis vegades.

Torni o no a vestir una samarreta de bàsquet, el pas de Núria Martínez pel bàsquet professional deixa petjada. Com també ho va fer anunciant productes per televisió.