Mor Joaquim Mons, un home d'aigua

Mons era el gerent del centre municipal d'esports el Sorrall i anteriorment també havia estat gerent del CN Mataró

Aquesta nit ha mort, Joaquim Mons, a l'edat de 65 anys, a conseqüència d'un infart.

Joaquim Mons era soci de la societat Nuscamps SL, que el 2003 va guanyar el concurs d'adjudicació per construir i gestionar del centre municipal d'esports el Sorrall. Nuscamps, societat en el seu inici formada per SEAE, UBAE i diversos socis minoritaris, entre ells el mateix Joaquim Mons, va ser l'encarregada de tirar endavant un projecte que, malgrat les dificultats, ha portat a consolidar la instal·lació, que abans de la pandèmia de la Covid-19 registrava 6.000 abonats i que actualment es trobava amb 3.500.

Durant la seva etapa al capdavant del Sorrall, Mons ha estat el cap visible, sent ell el responsable de tancar acords amb molts clubs i entitats de la capital del Maresme, obrint les portes de la instal·lació. Com en el cas de Mataró Audiovisual, amb qui sempre ha estat col·laborant.

Anteriorment havia estat membre de l'aleshores Patronat Municipal d'Esports, sent vocal del consell de Participació.

La seva vinculació amb el món de l'aigua, però es remunta a la seva etapa al Centre Natació Mataró. Sent-ne ell el gerent, sota la presidència de Joan Serra primer i Antoni Cot després, des del club es van impulsar les obres de la Piscina de mides olímpiques, així com l'ampliació de diferents instal·lacions del Club pels Jocs Olímpics de Barcelona 92, en què el Centre va ser centre d'entrenaments de natació.

El 2007, en el marc dels 75 anys de l'entitat, Mons va rebre la insígnia de plata del club.