Mor Isidre Ferrer, l'home de les 100 curses

El corredor feia un centenar de proves cada any. Deixa un buit en el món de les curses

Aquest dissabte moria als 85 anys Isidre Ferrer, atleta del Maimakansu i del Laietània. A Mataró es va fer conegut gràcies als molts anys de curses que va acumular, i al seu rècord establert. I és que Ferrer mantenia l'objectiu de fer 100 curses per any. 

Isidre Ferrer sortia a córrer cada dia entre 7 i 10 quilòmetres, i sempre el podies veure entrenar a la platja. I si entrenava entre setmana durant el cap de setmana podia acumular més d'una cursa. De fet, es va convertir en el corredor de més edat de tot l'estat espanyol a fer tantes curses. En el seu palmarès, hi ha un sots campionat d’Europa de la categoria M85 aconseguit el 2019 o un triple campionat espanyola en la mateixa categoria i assolit en les proves de 800, 1500 i 5mil metres. Les seves xifres el van portar a ser premiat a la darrera Nit de l'Esport. Un reconeixement que va valorar.

Després d'un inici sobre dues rodes, on anava en bicicleta, no va ser fins als 39 anys que va començar a provar aquesta modalitat. La seva millor marca en una marató va ser de 2 hores, 45 minuts i 5 segons. El darrer cop que va participar a una prova atètica va ser al Cros de Granollers, coincidint en el temps amb el reconeixement que l'Ajuntament de Mataró li va fer durant la Nit de l'Esport.