Mataró viu una Setmana Santa plena de bàsquet

La capital del Maresme ha estat la seu de dos tornejos que han viscut la seva primera edició.

Aquesta setmana santa ha portat a Mataró la disputa de dos tornejos de bàsquet. I els dos eren la seva primera edició.

Per una banda la “MiniCopa 2022”, organitzada per la UE Mataró, i per l’altra el torneig “Mataró Cup Promises”, organitzat pel CB Maresme Boet Mataró 3 Viles.

 

La MiniCopa 2022, torneig i Fan Zone

Les finals de categoria mini es va jugar diumenge i van enfrontar la Unió Esportiva Mataró amb el Granollers, i que va acabar amb victòria unionista. En categoria masculina la victòria va ser per l'Stadium Casablanca davant l'Almeda. També es van jugar, a primera hora del matí, les finals en categoria premini.

En total  han estat 25 els equips participants, amb 350 jugadors i jugadores d'equips de Catalunya i l'Aragó en categoria mini i premini. Una competició que ha omplert el Palau Josep Mora. Oriol Vives, responsable de l'organització d'aquesta primera edició, valorava aquesta primera edició.

La veritat és qu emolt bé. Molt de treball i setmanes de feina. Però és un goig veure la Plaça Santa Anna així de plena, aproximant el bàsquet de formació al centre de la ciutat.

Aquest torneig mini ja tingut una altra activitat destacada durant el cap de setmana. Ha estat la Fan Zone instal·lada a la plaça Santa Anna, amb jocs, música i activitats de bàsquet.

I dos clínics, un fet al migdia a càrrec del coach personal Dario Naharro. Sota el títol ‘Com entrenar el Footwork’ es va fer el dissabte al migdia, mentre que el mateix dissabte a les 7 del vespre, el tècnic ACB Joan Plaza va realitzar, davant una gran expectació, el clínic "el Passe multiplica".

Plaza, amb jugadors de base, va realitzar aquesta activitat, que no es gens típica en espais oberts. El propi Plaza, a micròfons de tvmataró, explicava aquesta experiència.

Normalment els clínics es fan en espais tancats, però era un cmplement molt xulo aun torneig que es fa a Mataró. Que es faci a l'aire lliure, és part de provocar que la gent s'enganxi al bàsquet. ho fas extensiblea tothom.

 

Promises Mataró Cup, amb clubs catalans, tinerfenys, madrilenys i bascos

El cap de setmana ha estat intens a nivell basquetbolístic perquè el Club Bàsquet Mataró Maresme 3 Viles també ha organitzat un torneig de categories inferiors. En aquest cas parlem de la primera edició de la Promises Mataró Cup, una competició amb equips de Tenerife, Madrid o el Pais Basc, a més de catalans, en categoria infantil, cadet i júnior, i tant en masculí com en femení.

Per tant l'Eusebi Millán ha viscut unes jornades intenses de bàsquet, amb la disputa de les finals durant el dissabte. Des del club analitzen positivament aquesta primera edició, que s'ha fet esperar degut a la pandèmia de la Covid. Durant aquests dies, si han estat per Mataró han pogut veure molt moviment d'equips participants a aquest torneig, i que dormien en places hoteleres de la capital del Maresme.

El gerent del club, Alberto Peña, valorava aquesta primera edició a micròfons de tvmataró.

Ja portavem un parell d'anys centralitzant un torneig a la ciutat. Volíem que la gent pogués fer més coses que jugar a bàsquet. El futur és anar creixent dins de les nostres pòssibilitats