Mataró estudia la construcció d'un nou pavelló

L'Ajuntament comença a arrenjar el Palau Josep Mora al mateix temps que estudia la construcció d'una nova instal·lació

Mataró estudiarà la viabilitat de construir un gran equipament esportiu, però que alhora pugui servir per acollir altres esdeveniments que necessitin un ampli espai cobert. Un pas més enllà del full de ruta de la direcció d'esports que els darrers anys ha destinat els recursos econòmics a posar al dia les instal·lacions esportives existents. Ara volen que aquest siguin un projecte de ciutat.

Beatriz Delgado, regidora Esports Mataró. Volem que sigui un projecte de futur i de tot el consistori, no només del govern. Fins ara teníem un full de ruta de posar les instal·lacions al dia, que hem tirat endavant -tot i la demora per la pandèmia-. Ara hem de seure i fer una reflexió profunda cap a on volem que vagi l'esport de la nostra ciutat, pel que fa a instal·lacions

Una de les opcions és que aquest nou espai substitueix-hi el Palau Josep Mora. Des de la Unió Esportiva Mataró, però, hi ha dubtes, perquè no volen perdre la oportunitat de seguir sent club referent al centre, i per tant no perdre una de les actuals instal·lacions que utilitza. Un Josep Mora, que data de l'any 1968, que ha viscut èpoques de glòria, però que necessita un rentat de cara.

Joan Pi, president UE Mataró. A tots els nivells el pavelló ha quedat desfasat. Va arribar a ser un dels millors de Catalunya i Espanya, però ara està obsolet. Però en el futur necessitem un pavelló per una ciutat de 130 mil habitants, no només pel bàsquet sino per si algun dia el club necessita d'elles per la categoria que juga"

Precisament l'Ajuntament hi destinarà 200 mil euros per tal de fer-li aquestes tasques, centrades en vestidors i tasques més generals. Una feina ja encomanades i en la que els tècnics del consistori ja hi estan treballant.

Beatriz Delgado, regidora Esports Mataró. Ja la tenim en marxa. Els tècnics de la casa ja treballen en la neteja de cara de la instal·lació. A partir d'aquí haurem de parlar amb el president, però pensant en un futur.

En breu començaran les remodelacions a l'Eusebi Millan

Una altra instal·lació que en breu iniciarà els treballs de remodelació és l'Eusebi Millan. L'inici de les obres està pendent d'una reunió que han de tenir, en principi la setmana vinent, les empreses que s'encarreguen de la fase 1, que fa la retirada de la coberta de fibrociment,  i l'empresa encarregada de la fase 2, que instal·larà la nova.

Beatriz Delgado, regidora Esports Mataró. Hem de quadrar molt bé les obres entre les dues fases. El primer que hem de fer, després d'estar tot licitat, és una reunió entre les dues empreses (suposo la setmana vinent) i explicar-ho als clubs i veïns i veïnes.

Una altra de les importants remodelacions en recintes esportius i previstes en el pressupost és l'execució de les obres del Camp Municipal de Futbol Vista Alegre-Molins, amb un cost d'1,5 milions euros.