Mataró serà la seu de l'arribada de la penúltima etapa de la Volta

Era un secret a veus, o com a mínim era un objectiu que buscaven les dues parts des de fa mesos. De fet en la darrera roda de premsa de presentació de Mataró com a sortida d’una etapa de la Volta, tant l’Ajuntament com a l'organització explicaven quina era la prioritat de cara l'edició de 2020.  Doncs, tal dit, tal fet. La Volta Catalunya d'aquest any serà especial, ja que bufarà, ni més ni menys, que 100 espelmes! I l’edició centenària també serà diferent per Mataró, que després de sis anys consecutius organitzant la sortida d’una etapa, aquest cop acollirà l’arribada de la penúltima etapa d’una de les curses històriques a nivell Mundial.

Concretament donarà pas, en principi, a la tradicional etapa per la muntanya de Montjuic. No es coneixen més detalls de l’etapa. Ni d’on sortirà, ni quants quilòmetres tindrà, ni el perfil.

Però l'Ajuntament de Mataró ha fet oficial la notícia, anunciant en un comunicat que la ciutat acollirà l’etapa el dissabte 28 de març, esperant incrementar encara més el gran nombre d’aficionats que durant aquestes darreres 6 edicions han vist la prova abans de la sortida d’una etapa.

Aquesta serà la cinquena vegada que es vegi una arribada d'etapa de la Volta a Mataró. Els precedents són dels anys 1943, 1955, 1970 i 1982.  La Volta és un dels esdeveniments esportius més seguits a nivell mundial que es fan al territori català, i serveix com a finestra publicitària per les ciutats que veuen passar la prova, i encara més per les que acullen un dinal d’etapa. Les darreres xifres parlen de 17 milions de llars de més de 190 països veient la prova en directe. Un dels que ho coneix prou bé és el municipi de Calella, que ha acollit les darreres vuit sortides i arribades de l'etapa 1.

Informa: F.Andrés/ JM.Spà/ J.Pirt