Mataró, novament capital del ciclisme

Mataró ha tornat a viure aquest migdia l'inici d’una etapa de l’edició 99 de la Volta Ciclista a Catalunya. 

Una segona etapa que ha finalitzat cap a les 5 de la tarda a Sant Feliu de Guíxols després de transcórrer uns 180 quilometres.

Un any més els mataronins i mataronines, i de fet els aficionats al ciclisme en general, han tingut una oportunitat d'or per poder veure de primera mà alguns dels millors ciclistes del pilot mundial. I és que el Camí de la Geganta esdevé un gran aparador del millor ciclisme professional. Davant la proposta de poder acollir l’arribada, no tots hi estan d’acord...

Entre els aficionats esportistes d’altres disciplines, com el canetenc Joan Pedrero, sobre dues rodes, com es habitual en ell quan competeix en el Dakar, però avui com a aficionat al ciclisme.

El que estudia tant organització com ajuntament és la possibilitat de poder acollir l’arribada d’una etapa, un fet que ha succeït només en 4 ocasions fins ara. Avui abans de la sortida l’alcalde de Mataró David Bote i la regidora d’esports atenien els micròfons de Mataró Audiovisual posant valor a una cita com aquesta que aplega a milers de persones.

La sortida de la segona etapa de la Volta, de fet, ha portat diversos afectacions de trànsit als carrer de Mataró. Entre un quart de deu del matí i les 2 del migdia ha estat tallat al transit el Camí de la Geganta, entre la plaça de Granollers i l’avinguda del Corregiment de Mataró.

Els carrers per on passava la prova s’han anat tallant progressivament des de tres quarts menys cinc d'una del migdia reobrint-se a mesura que ha anat passant el pilot. L’any passat van ser prop de dues mil cinc centes persones les que van viure la sortida en directe des del camí de la Geganta, i mil cinc centes més al llarg del recorregut.

Tags: