Marta Bach, el somni d'un or olímpic

La mataronina Marta Bach, jugadora de waterpolo amb la selecció espanyola, es planteja els Jocs Tòquio amb un únic objectiu, l’or olímpic.

Després de la plata a Londres 2012 i la decepció de caure a Rio en el creuament de quarts de final davant de Rússia, la selecció de Micky Oca havia preparat a consciència ,la cita que just ara s’hauria d’estar disputant.

La pandèmia de la covid-19 ho ha impedit. I per tant aquest objectius ha quedat ajornat. Amb el bitllet assolit en el darrer Mundial, hauran de seguir preparant una competició especial.

Els Jocs Olímpics són especials. Es fan cada 4 anys, és una experiència única de conviure tot l’esport en pocs metres quadrats, però a nivell esportiu són experiències quer marquen en cas d’èxit, però també de fracàs. Marta Bach recorda que la selecció espanyola ha viscut les dues cares. La plata a Londres i l’eliminació prematura a Rio.

Durant 4 anys, i durant el proper, la selecció es prepara a consciència per poder obtenir un or històric. Per fer-ho hauran de sobresortir per damunt de totes les seleccions que actualment poden fer-li ombra. Una de les que ja té bitllet és la selecció d’Estats Units, múltiple campiona olímpica i Mundial.

De moment qui té plaça olímpica és Japó coma amfitriona, Estats Units, Espanya, Austràlia, Rússia i Canadà a l’espera dels pre-olímpics que s’han de disputar durant els propers mesos.