Més medalles per l'atletisme mataroní

Marina Martínez i Laia Tomàs (CA Laietània) ocupen plaça de podi en les seves respectives disciplines

Més medalles per l'atletisme mataroní

Marina Martínez segueix millorant els seus registres.
Després de fer-ho fa unes setmanes en els 1500, també ho ha aconseguit en la prova dels 800 metres i en el marc del Míting Internacional de Catalunya en Pista Coberta disputat al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Marina Martínez, atleta del Centre Atlètic Laietània, acabava la prova amb una marca de 2 minuts 7 segons i 57 centèsimes, un registre que representa un nou rècord de Catalunya Sub20 de la distància.

La prova la va guanyar l'atleta d'arrels maresmenques Victòria Sauleda, que com Martínez, entrena el mataroní Andreu Novakosky. La nova marca suposa obtenir un nou bitllet pel Mundial de Nairobi, que s'afegeix al bitllet aconseguit fa unes setmanes a la prova dels 1.500 metres. Els 2 minuts 7 segons i 57 centèsimes representen també una rebaixa de 2 segons respecte al seu millor registre assolit a l'aire lliure, i li permet tenir la segona millor marca maresmenca de tots els temps en categoria absoluta i la millor marca mataronina de tots els temps, fins ara en mans d'Anna Parlasia. Si ens fixem en l'àmbit estatal el registre és la setena millor marca de tots els temps aconseguida per una atleta estatal en la categoria i en clau local supera els registres de dues de les millors atletes que ha vist els darrers anys el Laietània, com són la mateixa Vickly Sauleda i Mari Carmen Gonzàlez. El seu entrenador Andreu Novakoski creu que la progressió de la jove atleta no acabarà aquí.

Aquests darrers dies també hi ha hagut presència mataronina, per exemple, en el campionat d'Espanya sub23 en pista coberta disputat a València. Laia Tomás del Laietània va obtenir la medalla de bronze en perxa, saltant per sobre dels amb 3 metres i 82 centímetres, un registre que suposa el rècord comarcal sub23. I un impuls pel seu futur pròxim.

El director tècnic de la secció atlètica del club, Andreu Novakosky, explica que la Laia Tomàs va estar a punt de saltar també el 3'92, i confia en el fet que sigui una de les properes atletes de perxa en saltar per sobre els 4 metres.

Després de l'aturada, la represa està donant bona resultats a l'atletisme mataroní