Lloret i Rabassa, campions de la 67ena Copa Nadal

El Centre Natació Mataró ha celebrat la 67 edició de la Copa Nadal. Una tradicional nedada oberta a tothom que es converteix en un punt de trobada per a nedadors mataronins i, de pas, vol festejar els dies nadalencs completant diverses distàncies de natació segons categoría. Els nedadors i nedadores han completat  25, 50 o 100 metres a la piscina descoberta triangular del centre, que es trobava a 14 graus de temperatura. En l'edició d'enguany, els campions absoluts de la Copa han estat l'Helena Lloret en categoria femenina i en Roger Rabassa en la masculina, i ambdós van ser els encarregats de llençar la barra de gel a l'aigua tal i com mana la tradició. De fet, com explica Joan Gros, president del Centre Natació Mataró, aconsegueix fidelitzar molts nedadors el dia de nadal.

Una Copa Nadal que compta amb nedadors de totes les edats. Com la Dolores Garcia, la més veterana amb 79 anys, que ja  fa 25 anys participa en la competició perquè, segons expica, ‘li fa molta il•lusió’ i l’ha guanyada en vuit ocasions. També hi ha el cas d’en Manfred Bauer que fa més de 20 edicions que l’ha nedat i guanyada, així que asegura que és tot un alicient. La Xantal Llivina, de vuit anys, va ser la més joveneta en llançar-se a l’aigua, tot i que també hi havia nedadors com en Sergio Fiori que hi participava per primera vegada.

D’aquesta manera, el Centre Natació Mataró va tornar a celebrar el dia de Nadal llançant-se a l’aigua, tal com farà també el proper dia 1. A les 12 del migdia celebran el nou any 2018 amb una nova banyada.

Informa: M. Rodríguez