L'Ironkids torna a inaugurar els Jocs Escolars de Mataró

Després d’alguns problemes d’organització en l’edició de l’any 2018, aquest 2019 el circuit Ironkids ha tornat a fer parada a Mataró, i ho ha fet amb una millora organitzativa per tal d’acollir durant la matinal de dissabte el miler de nens i nenes que van participar-hi i els seus amics i familiars, molt pendents de les diferents curses disputades.

La cursa, disputada en diferents distancies, depenent de l’edat dels joves atletes, vol fomentar l’esport saludable i la cultura de l’esforç entre infants i adolescents. Per això no hi ha guanyador i es premia l’esforç de cada un dels participants, d’edats compreses entre els 6 i els 16 anys. 

Després de la disputa de l’Ironkids aquets proper cap de setmana començarà la temporada oficial dels Jocs Escolars amb l’inici de l temporada de les competicions per equips. I ho fa amb l'objectiu de promoure la part més lúdica de l'esport així com els valors educatius que comporta com són l'esforç, el treball en equip, saber perdre i guanyar, el joc net i l'esperit de superació en un ambient lúdic i amistós.

Hi participen unes 30 escoles en diferents modalitats i categories: La modalitat de Poliesportiu es disputa en les categories prebenjamí i benjamí. La de Futbol sala, en les categories benjamí, aleví, infantil i cadet. I finalment la de Vòlei, des de benjamí a cadet.

Posteriorment es donarà també la sortida a les proves individuals, que en categoria prebenjamí i són natació i patinatge, mentre que a partir de la categoria benjamí fins a la juvenil es disputen les disciplines d’atletisme, cross, escacs, natació, patinatge i tennis taula.