L'handbol, una de les claus del poliesportiu

Aquest cap de setmana s'ha organitzat una nova edició del Memorial Meritxell Martínez amb la presència de diverses escoles que potencien aquest esport durant el curs

L'handbol, o més en concret el minihandbol, és un dels esports protagonistes de la temporada en la disciplina del poliesportiu, que treballa per la polivalència dels joves practicants, evitant l'especialització que molts cops es busca des dels clubs.

Oriol Prat, entrenador esportiu Escola Pia Santa Anna. Els nanos han de descobrir totes les disciplines que hi ha, i que tinguin tot el dret del món a practicar-les. Que ningú es quedi sense descobrir esports diferents perquè mai se sap i al final han de fer el que més els hi agrada.

La temporada passada una quarantena d'equips van participar d'aquesta disciplina poliesportiva, on els diversos tastets permeten una introducció als i les alumnes que hi participen. En el cas de l'handbol, que els hi aporta?

Xavier Bord, entrenador esportiu escola GEM. Diria que és un esport diferent. És molt complicat coordinar passes i bot. Jo crec que els hi va bastant bé.

Aquest cap de setmana, l'handbol ha estat protagonista recordant la figura de Meritxell Martínez Porta. Jugadora del Joventut, que va morir el 2005 víctima d'un accident de cotxe. Una persona molt vinculada també en l'handbol d'àmbit escolar. La seva persona i el seu treball està molt present encara en el Joventut Handbol Mataró.

Pau Muñoz, vicepresident CJH Mataró.  Estem aquí en record d'ella i treballant per l'esport de la ciutat, com ella feia. Hi ha un període on l'esport s'ha de promocionar a les escoles i els clubs hem de donar un cop de mà.

7 escoles de la ciutat i equips de la base de l'entitat groc i negre han participat de la jornada aquest dissabte