L'estadi d'atletisme estrenarà tartan el 2019

Trobada entre Ajuntament de Mataró, Federació Catalana d'Atletisme i els dos principals clubs atlètics de la ciutat, Laietània i Lluïsos, per conèixer de primera mà l'actualitat sobre l'estadi municipal d'atletisme.

El govern municipal va portar a aprovació el projecte del nou paviment de la pista de l'estadi i l'adequació dels entorns, a la darrera Comissió Informativa de Gestió de l'Espai Públic per un pressupost de 601.393,10€ IVA inclòs, representant una de les actuacions més important prevista per la direcció d'esports dels propers mesos.

La regidora d’esports, Marisa Merchan va presentar el projecte als representants del Grup Atletisme Lluïsos Mataró i el Centre Atlètic Laietània, així com al president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas que considera molt positiu tornar a recuperar el tartan de l'estadi i que permeti poder tornar a organitzar, per exemple, el Míting Ciutat de Mataró que s'havia hagut de deixar de fer per les males condicions del paviment.

La reunió va servir per poder començar a definir com afectaran les obres als clubs i a les escoles i ciutadans que en fan ús. De fet, d'acord amb les entitats, està previst que es portin a terme durant l'estiu, i per tant l'afectació serà mínima.

Un cop s'hagi escollit per concurs l’empresa adjudicada s’acabarà de concretar el calendari.

Alguns detalls tècnics

La remodelació i ampliació de l’equipament és de 2008. El tartan actual presenta deficiències a causa de les inclemències meteorològiques i el desgast del material pel seu ús intensiu, que ja no el fan apte per l’activitat esportiva.
El projecte preveu com a treballs previs la senyalització, la retirada de tot l’equipament esportiu, tant mòbil com fix, i el buidat de la sorra dels fossars. Posteriorment es farà la retirada del paviment esportiu actual.
El nou paviment estarà compost per una capa de 10 mm de gruix de barreja de resina de poliuretà monocomponent amb granulat de cautxú SBR d’1-4 mm, seguida d’una capa tapa-porus, una altra capa de 3mm de poliuretà de doble component en estat líquid i una última estesa de cautxú sintètic EPDM de granulometria 1-4 mm.
Finalment, es recol·locarà l’equipament esportiu fix, es farà el marcatge i posterior pintat de les línies de delimitació dels carrils i es col·locarà la nova vorada d’alumini.
La nova pista serà de dues tonalitats de color blau, que garanteix una millor definició en les retransmissions esportives. El paviment estarà homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i tindrà el control de qualitat de la Federació Internacional Associació d’Atletes (IAFF), així que podrà acollir competicions i entrenaments internacionals i de les federacions espanyola i catalana.

A banda del paviment de la pista, es renovarà la gespa artificial existent al carril d’entrenament amb material apte per a zones de running. A la zona de mitja lluna sud amb més trànsit d’espectadors es preveu col·locar una barana delimitadora d’accés i una franja de formigó de 2,5 metres d’amplada.
El projecte està pressupostat en 601.393,10 € i té un termini d’execució de 8 setmanes. Les obres es duran a terme a partir de la primavera/estiu de 2019, ja que el tipus de paviment que s’utilitza no es pot instal·lar en els mesos de grans oscil·lacions tèrmiques i d’humitat. Els treballs es coordinaran amb el calendari de competicions per interferir el mínim possible en l’activitat esportiva dels clubs.
La regidora d’Esports, Marisa Merchán, i tècnics municipals van presentar dilluns passat el projecte de remodelació al president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, al president del Grup Atletisme Lluïsos Mataró, José Rios, i al representant del Centre Atlètic Laietània, Andreu Novakosky.