L'esport escolar, eina per millorar la inclusió i l'adaptació

L'IE Mar Mediterrània té l'esport com un pilar bàsic i en el marc de projecte Mataró Educa+ ofereix preus més assequibles

En un centre educatiu de màxima complexitat com ho és l’Institut Escola Mar Mediterrània, els esports i les activitats extraescolars són un pilar bàsic per millorar en la inclusió i adaptació de tots els alumnes del centre.

A més, són una eina per oferir un plus d’activitat esportiva als joves que, d’una altra manera, potser no podrien accedir  fàcilment a l’esport fora de l’horari lectiu. En aquest sentit, el Mar Mediterrània forma part del projecte Mataró Educa+ que ofereix preus més baixos per a la pràctica d’aquests extraescolars.

Marc Mas Delgado, Coordinador extraescolars IE Mar Mediterrania Juga un paper molt important, perquè ens ajuda a un procés d’inclusió i adaptació, en bona part gràcies a formar part del projecte Educa+. Un dels punts forts que té l’esport escolar és que tothom hi té cabuda. I en tots els esports, el més ampli possible, sempre.

Aquest projecte Mataró Educa+, ha fet incrementar el nombre d’estudiants que practiquen alguna disciplina d’esport extraescolar. Hi ha més alumnes fent extraescolars i s’han obert grups per fer nous esports

Marc Mas Delgado, Coordinador extraescolars IE Mar Mediterrania En els darrers anys teníem un nivell baix d’inscripcions, sobretot perquè moltes famílies no s’ho podien permetre. Amb un preu més assequible, gràcies al projecte Educa+, hem pogut créixer en volum de nens i nenes i també en volum d’esports, com el bàsquet.

Aquest projecte es desenvolupa als barris de Cerdanyola i Rocafonda, amb la col·laboració d’AMPA, AFA, escoles i instituts.

Alguns dels alumnes de l'IE Mar Mediterrània responen a les preguntes de tvmataró. Repassa el vídeo aquí.