A l'espera de la llista definitiva de Micky Oca per l'Europeu de waterpolo

Les mataronines Marta Bach i Roser Tarragó i les jugadores del Centre Natació Mataró Anni Espar i Irene González ultimen fins aquest divendres els preparatius de cara a la disputa de l’Europeu de Budapest de waterpolo que comença el diumenge. Després d’un mes d’entrenaments el seleccionador Micky Oca encara no ha decidir l’equip definitiu que s’emportarà a Hongria.

Tot i que tant sols queden 4 dies per l’inici de l’Europeu de seleccions a Hongria, el combinat espanyol femení de waterpolo segueix entrenant-se de valent de cara a ultimar-ne els detalls i ho fa amb 16 jugadores, per tant sense saber encara quines quedaran descartades de la llista definitiva.

Entre les 16 jugadores hi ha les dues mataronines, Marta Bach i Roser Tarragó, i les jugadores del Centre Natació Mataró, Anni Espar i Irene González, que segueixen la exigent dinàmica d’entrenaments que ha imposat el seleccionador Micky Oca. Primer amb concentració a Sierra Nevada, després stage al CAR per preparar el partit de la Lliga Mundial amb Grècia i finalment un stage amb Itàlia.

Ahir potser va ser el dia més tranquil a nivell d’entrenaments pel grup, però el desplaçament a Madrid es va aprofitar per visitar diversos organismes i patrocinadors, previ a viatge a Budapest. Un campionat amb doble premi per la majoria de seleccions, i és que a banda de poder obtenir el títol de campió de la competició, també està en joc el bitllet per disputar els propers Jocs Olímpics de Tòquio, una competició per la qual ja està classificada la selecció espanyola. És per això que la pressió pel combinat no és tanta.

Avui la selecció obra una nova fase de preparació, en aquest cas de només 3 dies, perquè divendres Micky Oca donarà la llista de seleccionades per disputar a partir de diumenge la màxima competició europea. A la primera fase les jugadores de Micky Oca s'hauran d'enfrontar a dues seleccions de potencial destacat, com són els Països Baixos i Itàlia, una de menys nivell com és la francesa de la portera del Centre Lorene Derenthy, i dues de nivell més baix com són les seleccions d’Alemanya i Israel. A l’altre grup han quedat seleccions de nivell com la d’Hongria, Grècia o Rússia. Els 4 primers classificats de cada grups passen de ronda