L'Escola de Vela Mataró reflota la classe Estel de vela

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Campionat de Catalunya de la classe Estel a la capital del Maresme. I no és coincidència que la competició s’hagi disputat en aigües mataronines. Aquesta classe de vela lleugera, d'origen català, que ja feia uns anys que havia anat perdent força però que, gràcies a la tasca diària de l’Escola de Vela i el Club de Vela de Mataró, amb l’ajut incansable i apassionat del seu secretari, Jordi Esquerdo, està repuntant de nou.

De fet l’escola de Vela de Mataró ja compta amb el seu equip de regates, amb el seu capità i capitana: la Nico Brassó i en Roger Boixet, i la seva entrenadora i entrenador: Maggie Alonso i Josep Orriach. Des dels  més joves de l’Escola de Vela i fins a les persones més grans gaudeixen d’una embarcació adaptada a qualsevol persona.

La competició segueix, doncs, la línia insistent de l’accessibilitat i la inclusió, segell de qualitat i filosofia que es persegueix l’Escola Vela Mataró. I no només l’escola mataronina. Aquesta és accessibilitat que potencia l’Escola de Vela Mataró, exemple per altres clubs.

La competició acabava diumenge, després d’un cap de setmana ben mogut pel que fa a la mar i a l’activitat generada al Port de Mataró. Gerard Fortea es penjava la medalla d’or, Guillem Vidiella la de plata i Gonçalo Lorenzo el bronze.

Qui també va ser guardonada la primera regatista femenina, que en aquest cas va ser Nuria Moretto i la primera Màster va ser Esther Espasa.