Les Ultra Trails a debat, en el marc de la Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró

Ahir es va tancar la segona edició de la mostra de cinema de Muntanya de Mataró, organitzada conjuntament per l’Agrupació Científico Excursionista de Mataró i la secció mataronina de la Unió Excursionista de Catalunya, dues entitats dedicades al mon de la muntanya que fins fa 3 anys feien vides paral•leles, sense col•laborar en res. El cinema i la muntanya els ha unit. En aquesta tercera edició amb el passi de dues pel•lícules, però ahir, acabant amb una taula rodona amb el mon de les ultra trails com a tema de conversa. Una xerrada que va donar per molt-Moderada per Miquel Banchs, exdirector de la Burriac Xtrem i molt vinculat al món de la Muntanya. La xerrada va reunir a diversos agents que d’una manera o altre participen d’aquest esport.  

A part de corredors com el mataroní Jassed Hernàndez, també hi havia el punt de vista mèdic, posat pel doctor Mario Lloret. L’argentoní explicava les principals lesions i problemes físics amb els que es poden trobar els esportistes que dediquen moltes hores i molts quilòmetres a aquesta disciplina. Per tant, una de les recomanacions davant aquest auge de les curses i quant més llargues millor, és que abans de córrer per posar-se en forma, la persona s’ha de posar en forma per poder córrer.

La xerrada es va portar a terme després del passis de la pel•lícula 'Amazig 4167'. Un film sobre una cursa en terreny amazic on el cim més alt arriba als 4.167 metres.