L'Associació Nàutica Social Thalassa neix per trencar barreres

L'entitat, nascuda el 2021, vol ser un referent en projectes socials que facilitin l'accés a la mar

La regata inclusiva Thalassa ha estat el primer esdeveniment creat per  l'Associació Nàutica Social Thalassa, però no serà l'únic.

Creada el 2021 per 4 persones de Mataró vinculades a la nàutica de creuer, i després de diversos mesos de feina, l'objectiu és poder trencar les barreres que situen els creuers en un mon elitista. Treure-li l'etiqueta d'exclusiu i excloent i posar-lo al servei de la població.

Per l'Associació Nàutica Social Thalassa, l'objectiu és el d'aconseguir una mar més social, mitjançant projectes que brindin l'oportunitat de “viure la mar” com una experiència potent i transformadora. A part de la regata, l'entitat treballa en altres punts que tenen en comú el fet de fer de la mar un entorn més social

A Catalunya no hi ha gaires referents que treballin en aquest sentit. I de fet la idea que tenen és la de poder replicar el model a altres ports de la comarca i promoure el model d'interacció amb la mar al llarg de la costa catalana. Tot i això hi ha alguns projectes com el de la Mar de Joves on han agafat referència d'un projecte realitzat a les Illes Balears.

La idea és créixer, i la primera regata ha estat una bona presa de contacte per veure que l'interès existeix. Nascuts com a associació, la intenció és poder evolucionar cap a una Fundació.

Un dels objectius pels que treballa l'associació és amb temes de biodiversitat i consciència ecològica. Conèixer i conservar la mar com un bé comú ajudarà a poder gaudir millor el medi.

Tags: