La Vuelta amb accent mataroní es presenta al Palau de la Música

L’edifici modernista ha acollit la presentació oficial de la prova, que tornarà a trepitjar territori català i farà parada a la capital del Maresme

Catifa vermella, noms propis del ciclisme i autoritats d’arreu de l’estat. Al Palau de la Música tothom ha pedalejat a bon ritme aquest dimarts al vespre per desvetllar el recorregut de la 78a edició de La Vuelta. El mes de desembre s’avançaven alguns detalls de la prova i s’anunciava el seu retorn a Catalunya, passant per municipis com Barcelona o Mataró. Però faltava completar gran part del traçat que hauran de recórrer alguns dels millors ciclistes del panorama internacional entre el 26 d’agost i el 17 de setembre.

Javier Guillén, director de La Vuelta: “El fet de venir a Barcelona per a nosaltres era una necessitat, perquè som esport, modernitat i tradició. I tot això ho trobem aY todo esto lo encontramos a Barcelona i a Mataró. De fet, Mataró ens donarà la possibilitat de fer un recorregut molt urbà. Sé que hi haurà molta gent. Per això farem una etapa perquè la gent gaudeixi a Barcelona d’una forma pausada, veient passar els ciclistes. I l’etapa  de Mataró vol retre homenatge a l’afició. Sortirem d’allà i passarem per grans ciutats del cinturó de Barcelona, per homenatjar així les grans ciutats de Catalunya”

El tret de sortida de La Vuelta 23 serà a Barcelona. Una primera etapa a contrarellotge per equips que també acabarà a la capital catalana. Feia 60 anys, des de 1962, que això no passava. L’endemà, diumenge 27 d’agost, serà el torn de Mataró. La ciutat acollirà la sortida de la segona etapa.

David Bote, alcalde de Mataró: “És una gran oportunitat i una excel·lent esdeveniment per passar-s’ho bé i que la gent de Mataró ho gaudeixi. És una porta cap al món, però també un dia per gaudir del ciclisme de màxim nivell”

Bea Delgado, regidora d’Esports de Mataró: “Una repercussió mediàtica a nivell internacional. Poder mostrar la nostra ciutat a tot el món amb aquesta prova, una de les millors del món, serà espectacular”

Entre els assistents a l’acte de presentació també hi havia representants del ciclisme mataroní. Els presidents dels dos clubs ciclistes de la ciutat esperen que el pas de La Vuelta ompli els carrers de Mataró.

Lluc Romera, president Esport Ciclista Mataró: “És un esdeveniment importantíssim. Després de diverses edicions de La Volta, que vingui una de les tres grans competicions a nivell mundial és una cosa que moltes ciutats voldrien. Per a nosaltres, com a club ciclista, és importantíssim. I segur que intentarem vincular-ho i aprofitar-ho”

Ismael Carrete, president Club Ciclista Iluro: “A veure si aconseguim moure les escoles, portar el màxim de públic possible i fem de la ciutat un gran dia del ciclisme”

Qui també celebra que La Vuelta passi per Barcelona i Mataró és el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona. David Escudé, que també és ciclista, posa en valor que Catalunya torni a acollir etapes de la prova.

David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona: “Ja tocava, perquè és un esport del qual hi ha molta afició i que aquí ha estat molt benvingut. Hem tingut una etapa de Tour, alguna de La Vuelta i, evidentment, de La Volta. Però calia treballar per ser punt de referència d’una gran sortida com és de La Vuelta”

Ara que el mapa ja s’ha fet públic, només cal esperar que a partir del 26 d’agost tot vagi sobre rodes.