La Volta surt dimarts vinent de Mataró, per sisena vegada consecutiva

D’aquí just una setmana Mataró tornarà a ser la seu de la sortida d’una etapa de la Volta Ciclista Catalunya. Serà la segona etapa de la 99a edició, després que el Maresme ja sigui protagonista de la primera etapa, amb sortida i arribada a Calella. A la presentació  de l’etapa, tant organitzadors com l’ajuntament de Mataró han destacat les possibilitats de celebrar el centenari de la prova amb a arribada a Mataró.

Mataró ha presentat la segona etapa de l’edició 99 de la Volta Ciclista a Catalunya.

Després de la primera etapa 100x100 maresmenca, amb sortida i arribada a Calella el proper dilluns, Mataró podrà gaudir, el dimarts, d’alguns dels millors ciclistes del moment.

La capital del Maresme serà, per sisena ocasió consecutiva, escenari d’una sortida d’etapa de la Volta. La competició, una de les més antigues del món, està organitzada per Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. El 2014 va recuperar la relació amb la prova, que havia quedat aturada l’any 1982. Però des del 2014 la ciutat ha viscut de primera mà l’evolució en positiu de la prova.

Ara, a les portes del centenari de la prova, les dues parts es plantegen un nou repte, estudiar la viabilitat de poder ser escenari d’una arribada.

I és que Mataró ja ha acollit arribades els anys 43, 55, 70 i 82, l’any 1970 coincidint amb la 50a edició de la prova.

A l’espera d’aquesta possibilitat, el que ja sabem és el recorregut que faran els ciclistes per la ciutat abans d’iniciar la segona etapa. Una etapa que començarà amb el control de firmes, que es farà entre dos quarts de dotze i dos quarts d’una del migdia a l’espai firal del Nou Parc Central. La sortida es farà quan faltin cinc minuts per tres quarts d’una. Serà aleshores quan el pilot sortirà del camí de la Geganta, plaça Espanya, plaça Joaquim Blume, avinguda Velòdrom, ronda de Frederic Mistral, ronda sant Oleguer, fins a la plaça Josep Cusachs, ronda Rafael Estrany, Ronda Alfons Xè el Savi, per passar de nou per plaça Espanya, ara en sentit contrari, camí de la Geganta, plaça Granollers i avinguda Josep Puig i Cadafalch, fins a sortir de Mataró direcció Sant Feliu de Guíxols, en una etapa de 179,6 km de distància.

Entre els participants destacar la presència de Chris Froome, Alejandro Valverde, el català Marc Soler, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Simon Yates, Fabio Aru i Rigoberto Uran.

Molts noms i moltes possibilitats de possible vencedor.

L’any passat va ser un 20 de març quan el pilot sortia , en aquella ocasió cap Valls, 2mil 500 persones van presenciar l’esdeveniment en directe a la sortida, i un miler de persones durant el recorregut interurbà.