La Volta, sense públic a l'arribada

L’arribada de la Volta Catalunya a Mataró estarà acotada al públic. Aquesta és la mesura que ha anunciat avui la Generalitat de Catalunya i destinada als actes que reuneixen a més d’un miler de persones. La Nit de l’Esport de divendres també es podria veure afectada. El coronavirus també afectarà aquest cap de setmana a l’esport de capital del Maresme.

El govern català, havia d’anunciar les seves mesures per contenir l’expansió del Covid-19 en una reunió extraordinària aquest matí. Pel que fa a l’esport, la novetat principal és que s’adopta el criteri del govern espanyol de decretar que els esdeveniments esportius professionals i no professionals es disputaran a porta tancada i es precisa que només en les competicions que impliquin la presència de menors, aquests podran estar acompanyats de familiars o tutors. Això afecta al gruix principal de l’activitat esportiva del cap de setmana i tot l’esport de base. Aquesta decisió entra en vigor demà i durant un termini de 15 dies, prorrogables en funció de l’evolució de l’epidèmia.

També se suspenen les activitats col·lectives en espais oberts o tancats que impliquin la presència de més de 1.000 persones.

Un fet amb especial incidència, per exemple, a la Volta Ciclista a Catalunya, que arribarà a Mataró el 28 de març. En aquest sentit aquesta decisió obligarà la Volta a Catalunya a prendre mesures per restringir la presència de públic en les sortides i zones d’arribada. El secretari General de l’Esport Gerard Figueras ja explicava ahir que estaven atents a mesures com l’esmentada, que s’està portat a terme aquesta setmana a la París Robauix.

Per tant l’Ajuntament de Mataró i la Volta, hauran de mirar com estructuren els actes previstos previs a l’arribada de la prova centenària.

La Nit de l'Esport de divendres, pendent de decisió

També haurem d’estar pendents a com evoluciona la celebració de la Nit de l’Esport, prevista per aquest divendres. I és que la cerimònia que s’ha de fer al Teatre Monumental és un acte que aplega menys d’un milers de persones, i en aquest sentit seguint les directrius anunciades per la Generalitat, hauria de restringir l’assistència a 1/3 de l’aforament per allunyar físicament els presents. Avui al matí a la tertúlia del programa el Mirador la regidora d’esports Beatriz Delgado ja explicava que havien d’estar atents fins el mateix divendres per decidir que havien de fer.