La Volta 100 es presenta en societat

Ahir es va presentar l’edició centenària de la Vola Ciclista a Catalunya. Una presentació que es va fer a l’INEF de Barcelona i on es va analitzar el recorregut, que destaca per la seva varietat. En aquest sentit, es podrà gaudir d’etapes de mitja muntanya propícies per a les escapades; una contrarellotge individual; dos grans finals en alt i arribades idònies per veure esprints emocionants.

Una de les etapes, la del dissabte 28 de març tindrà Mataró com a arribada. En el que serà la penúltima etapa, la més llarga de les 7 que es disputaran. Un total de 193,9 km, amb sortida des de Tarragona. Una competició que seguiran milions de persones arreu del món. Durant l’acte també es va desvetllar el cartell de l’edició 100, obra de l’artista Ramon Enrich, i la nota musical la va posar el grup Blaumut, intèrprets de la cançó oficial d’aquesta edició tan especial de la Volta i que es  titula ‘Eclipsi’.

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour, és la tercera cursa per etapes més antiga de les que es disputen actualment, només rere el Tour de França i el Giro d’Itàlia. Com cada any permetrà veure rodar per les carreteres catalanes als millors ciclistes del pilot internacional, atrets pel prestigi de la cursa i pel seu atractiu recorregut. Alguns noms propis com el de l’excampió del món Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler o el vigent vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han confirmat la seva presència a l’edició 100