La selecció espanyola es veu superada pels Països Baixos

El combinat de waterpolo femení cau per 14 a 13 a la fase de grups

La selecció espanyola ha perdut 14 a 13 davant els Països Baixos, en la tercera jornada de la fase de grups. Un duel de masses anades i vningudes, i on les ratxes han acabat afavorint a les neerlandeses. Una selecció amb l’ex portera del Centre Debby Willemsz, l’actual jugadora del Centre Natació Mataró Vivian Sevenich o la nova incorporació del Centre Simone Van der Kraats autora avui de 6 gols per la selecció holandesa. A les files del combinat espanyol, Anni Espar amb 4 gols i Roser Tarragó amb 1. Duel on Marta Bach només ha jugat 2 minuts i tercer partit consecutiu que la portera del Centre Elena Sànchez es queda sense casquet i per tant sense possibilitat de poder debutar en uns Jocs, perquè la normativa dels Jocs només permet convocar 12 jugadores i ella ha tornat a ser la descartada.

El primer quart ha acabat amb victòria parcial de la selecció espanyola per 3 a 2, amb una diana per Ru Tarragó i una per Anni Espar. Les neerlandeses aconseguien recuperar el terreny perdut amb un parcial de 0 a 3 en els primers compassos del segon quart. L’Exportera del Centre Debby Willemsz ha ajudat la seva selecció aturant els llançaments fins als darrers minuts, quan Ani Espar, amb dues dianes ha tornat a empatar el partit, marxant 5 a 5 al descans llarg. Malgrat que Leiton situava el 6 a 5 a favor de la selecció espanyola, un nou parcial de 0 a 3 tornava a donar dos gols d’avantatge a la selecció taronja. Una assistència d’Espar a la jove Elena Ruiz deixava el 7 a 8 amb només 8 minuts per jugar-se.

Un últim quart que començava amb 2 gols de la selecció espanyola, però que les holandeses tornaven a capgirar, amb el tercer parcial de 0 a 3.  Anades i vingudes durant 8 minuts i parcial final de 7 a 6 per deixar el 14 a 13 pels Països Baixos. La posició final al grup la dictaminarà el resultat amb Austràlia, en el darrer duel, que es jugarà el divendres, a la mateixa hora que avui, quan passin 5 minuts de tres quarts d’una del migdia. Recordem que fins ara la selecció espanyola ha guanyat Sudàfrica 29 a 4, el Canadà 14 a 1 i avui ha perdut amb els Països Baixos per 14 a 13. Un dia la selecció d’Estats Units ha perdut el seu primer partit des del 2008. Ha perdut davant Hongria i per tant ara mateix, com a màxim només pot aspirar a la 2a plaça del seu grup. Rival complicat pel tercer classificat del grup de la selecció espanyola.