La secció d'aeròbica del CG Mataró es mostra en el marc de la Copa Catalana

Un altre dels esports que es troba en una situació semblant a la natació artística és la gimnàstica aeròbica. La pandèmia ha complicta motl la temporada del Club Gimnàstic Mataró. Aquest cap de setmana, però, han organitzat la Copa Catalana amb 9 esportis

La situació de pandèmia ha afectat les evolucions de la secció de gimnàstica aeròbica del Club Gimnàstic Mataró. De fet la pandèmia afecta de major forma les disciplines d'esports minoritàris, amb pocs practicants i que malgrat la feina feta fins ara els han fet recular en la seva progressió. Per això el club vol seguir treballant per intentar aconseguir un major nombre de practicants en les categories base. 

Un dels exemples de la feina feta per l'entitat és l'organització aquest cap de setmana de la Fase Final de la Copa Catalana, amb 9 gimnastes locals participant, de forma individual o en trios. Una d'elles, Claudia Vivar que va competir en la categoria Base N2 Cadet, tant en individual com en trios i que té clar cap on apunten els objectius en un futur. A part del club mataroní, també hi van participar altres clubs com l’Hospitalet, el Tagym i el GymRock, club de Sara Jérez i Daniel Roig, que aquest proper mes d’agost participaran a L’Europeu i la Copa del Món de Bulgària, i que a Mataró van demostrar el seu potencial.

La gimnàstica aeròbica és una de les disciplines més joves de la Gimnàstica. L'any 1994 es va incloure com una disciplina en el si de la Federació Internacional de Gimnàstica (FIG), i el primer Campionat del Món FIG es va celebrar a París l'any 1995.
En aquesta disciplina mixta de la gimnàstica s'executa una coreografia amb suport musical d'entre 1'15'' a 1'25'' que inclou moviments d'alta intensitat derivats de l'aeròbic tradicional combinats amb acrobàcies i una sèrie d'elements de dificultat de força estàtica, força dinàmica, salt i flexibilitat.