La nit de l'esport de Mataró torna recordant la història

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat el rècord als esports amb 50 anys o més de pràctica esportiva ininterrompuda a la capital del Maresme

Ja ha acabat la Nit de l'Esport, de nou de forma presencial, però amb un format ben diferent del que estàvem acostumats a veure aquí el Teatre Monumental. Més de 200 persones han participat d'una gala que s'ha pogut seguir en directe per tots els canals de Mataró Audiovisual. Una gala conduïda per la periodista Helena Novellas i que ha comptat amb la presència d'autoritats com la Secretaria General de l'Esport Anna Caula, l'alcalde David Bote, la regidora d'esports Beatriz Delgado i altres regidors del consistori mataroní.

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat el rècord als esports amb 50 anys o més de pràctica esportiva ininterrompuda a la capital del Maresme. Durant la gala i repartits en 3 blocs, diferents personalitats històriques han pujat a l'escenari per rebre un reconeixement. En total 19 esports, i més d'una vintena d'esportistes o altres agents que han estat claus en certs períodes de les seves respectives històries. En l'apartat de reconeixements, el Jurat de la Nit de l'Esport format per periodistes dels diferents mitjans de comunicació esportius de la ciutat i membres del Consell Municipal d'Esports, han volgut destacar les trajectòries de diversos agents esportius. Per una banda l'exjugador d'handbol Bernat Muñoz, i la jugadora de bàsquet Núria Martínez, que ara fa pocs dies anunciava el seu retorn a les pistes després de la seva recent maternitat.
També s'ha volgut premiar altres trajectòries com la del professor d'educació física de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró Jordi Navarro en el món de l'esport escolar, l'entrenador de tennis Agustí Múrcia com a tècnic esportiu o Jordi Pelegrí com a directiu pels anys dedicats al GA Lluïsos de Mataró. Un dels premis que s'ha mantingut, i que fa referència a l'ideòleg de la festa d'avui, és el premi Josep Gomà Carol a la millor tasca periodística. Un premi que podríem dir que s'ha quedat a casa, perquè qui l'ha recollit ha estat Josep Gomà i Àlex Gomà, fill i nét de l'il•lustre cronista de Mataró. Ho han fet per la tasca duta a terme, en bona part durant el confinament, i que porta el nom d'Ilurosport.cat. Un web de consulta amb multitud d'història i dades de l'esport mataroní.

Una nit, que també no ha volgut deixar passar l'oportunitat de premiar les diferents empreses que han seguit recolzant l'esport, i en concret als equips de categoria estatal, o celebrar el 50è aniversari de la Penya l'Esplanada de petanca.
També hi ha hagut reconeixements als equips que van pujar a categoria estatal durant la temporada passada i mencions especials per Fèlix Carcasona (Kàrate), Joventut Handbol Mataró negre adaptat (Handbol), Anastasi Codosal (Atletisme/Cros), Antoni Cruañas (Atletisme) i Antonio Barrios i Ricard Soriano (Taekwondo). L'acte ha acabat amb un reconeixement a distància per les 7 esportistes mataronines que la setmana vinent marxaran cap a Tòquio per participar dels Jocs Olímpics, i amb un darrer tema del grup The Passengers, mentre es feia la fotografia oficial de tots els premiats.