La Mitja Marató de Mataró canvia la data i es farà el mes de maig

Si algú s’estava preparant per la Mitja Marató de Mataró de principis del mes de desembre, que allargui els entrenaments uns mesos mes. Del 2 de desembre del 2018 passarà a disputar-se el 5 de maig del 2019.

La direcció d’esports de l’Ajuntament de Mataró ha decidit posposar el que serà l’edició numero 21 de la prova, després de saber els resultats d’un estudi de les dues darreres edicions. Un estudi que ja havia provocat el canvi de recorregut de la darrera edició, amb sortida i arribada des de davant del poliesportiu Eusebi Millan, ha acabar recomanant també el canvi de data.

Amb dades a la mà la xifra d’assistents a la Mitja de Mataró ha davallat de forma notòria durant els darrers anys.

Una davallada en la inscripció que pot venir deguda a diversos factors, des de la situació al calendari a la bossa del corredor.

Una de les persones que ha viscut de prop aquesta competició, al marge de la organització, el jutge Guillem Pera apunta algunes de les claus per les quals es pot donar explicació a la davallada en la inscripció. "Crec que hi ha hagut una pitjor organització per part de l'empresa que portava la organització els darrers anys. No sé si per motius pressupostaris, ho desconec, però això els atletes ho noten i ho tenen en compte. Concideix amb temporada de cros, altres mitges maratons i sopvint amb el pont de la Puríssima. També és cert que les curses en ruta han punxat la bombolla on estaven instalades, en detriment de les curses de muntanya i els trails. I per últim, i a mi em fa llàstima haver-ho de dir, però la bossa del corredors que ha disminuit la llista de productes que tenia, tambés un punt que valoren negativament els atletes". De fet és públic i notori que en els grans anys amb Procter & Gamble com a patrocinador principal molts inscrits, no corrien i només anaven a buscar la bossa del corredor.

Els factors són diversos, però el cert és que en els darrers 3 anys la prova ha baixat notablement el nombre d’inscrits. De més de 3 mil l’any 2015 s’ha passat al miler de la darrera edició, xifres que estan per sota de les primeres edicions.

Una de les solucions per evitar aquesta davallada ha estat el canvi de data i que passi a celebrar-se el mes de maig. Un fet que suposarà que tanqui el circuit de mitges maratons de la Diputació de Barcelona, i que canviï totalment la meteorologia de la prova. Guillem Pera en fa el seu particular anàlisis. "El canvi de data pot beneficiar a que hi hagi algun atleta que vulgui allargar la temporada i fer la seva darrer mitja a la capital del Maresme. Però seria important que s'ajustessin els problemes d'organització o el de la bossa del corredor. Així segur que les xifres tornaran a ser altes."

Inversions a instal·lacions esportives

L’informe sobre la Mitja Marató es va explicar en el darrer Consell Esportiu del mes d’octubre  Encara en el marc de la direcció d’esports comentar que a la Junta de Govern de la setmana passada es va fer l’adjudicació de les grades del camp municipal de futbol de Cirera per un preu de 255.552€ sense IVA, mentre que a la Comissió Informativa de Gestió de l'Espai Públic feta la setmana passada es va portar a aprovació el projecte de nou paviment de la pista de l'Estadi Municipal d'atletisme per un pressupost de 601.393,10€ IVA inclòs.