La Generalitat impulsa “Gent Activa des de casa!”

coronavirus

Aquests dies els hi hem mostrat esportistes de primer nivell intentant no perdre el ritme. I és que durant el confinament, on la mobilitat es redueix considerablement, és important precisament poder fer la mínima activitat física diària.

És per això que des de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat s’ha impulsat la campanya “Gent Activa des de casa!”.

Una campanya que consta de diverses peces animades que facilita consells curts i senzills perquè persones de totes les edats puguin realitzar activitat física moderada. I és que un mínim d’activitat física diària és necessària per la promoció de la salut, la prevenció i el control de les malalties.

En un moment on han desaparegut es rutines diàries i a vegades l’espai disponible és poc, cal recordar que amb ben poc ja es fa activitat física.

Es recomana fer entre 30 i 60 minuts d’activitat física diària; evitar estar més de 2 hores assegut/da de forma continuada; fixar-se una rutina diària; començar l’activitat de forma progressiva, pas a pas i sumant minuts; vestir-se amb roba i calçat còmodes, i hidratar-se bé durant i després de l'exercici.

La campanya ‘Gent activa des de casa!’ proposa a la ciutadania combinar tres tipus d’exercicis diferents. Les activitats aeròbiques, les activitats de força i exercicis de flexibilitat i mobilitat articular.

Els missatges, que es difonen a través de les xarxes socials de la Secretaria, incorporen també, la recomanació genèrica d’incorporar hàbits saludables durant el període de confinament a casa, com ara tenir cura d’una bona alimentació, evitar el consum de tabac i d’alcohol, pensar en positiu i descansar bé, i alhora, especifiquen consells i precaucions a l’hora de realitzar l’activitat física domèstica.