La Cursa més participada i popular de totes

A primera hora del matí eren moltes les famílies que enfilaven cap al  ou parc central per participar de l’edició 41 de la cursa popular de les Santes.

Aquest cop disputada en diumenge, després de la pluja d’ahir a la nit que va suspendre els actes nocturns, i això ha motivat a molta gent a apuntar-se a darrera hora. Les taules d’inscripció estaven realment plenes. I alguns dels colors per categories s’han esgotat. De fet el divendres les inscripcions es tancaven amb 1457 fetes a la botiga de les Santes i avui han estat més de 1000 els que ho han fet in situ.

Un any més no han fallat els habituals. Les famílies, els amics, algunes de les colles que malgrat la feina que tenen aquests dies ja es reserven el matí del 28, com el drac o la momeroteta... també moment per les reivindicacions polítiques, els clubs de Mataró, des de jugadors d’entitat no vinculades amb l’atletisme, a atletes dels Lluïsos que es feien la fotografia just abans de la sortida.

Una sortida situada a la zona que aquest any acull l’espai infantil i amb alguns espectadors situats als marges per deixar pas als milers de participants. En una sortida molt ràpida ... tant que els mitjans que ens posem al mig hem de sortir corrent per no se engolits per la massa atlètica.... De totes maneres per qualsevol problema que pugui sorgir, abans, durant o després de la cursa, des de fa anys que una colla de superherois s’encarrega de vetllar pel bé la humanitat i en aquesta cas dels mataronins i mataronines. Aquest any amb vehicle inclòs, que això si, no han utilitzat per superar als seus rivals.....

 

 

Durant el recorregut els carrers de Mataró s’han omplert, i una de les imatges tradicionals ha estat el camí ral ple d’esportistes

 

 

Una de les imatges d’aquesta edició número 41  ha estat  la iniciativa d’un grup de veïns del Rierot que han instal·lat, a la cruïlla amb el carrer maria Fortuny un punt d’avituallament just a mitja pujada, que ha permès recuperar forces als participants, tot i que avui la temperatura havia baixat respecte els darrers dies. En un circuit on alguns pateixen en el tram final per haver forçat en el primer tram de baixada.

Gairebé un quart d’hora després de donar-se la sortida, i mentre les més matineres ja feien cua pel concert de l’Alfred al parc central, Aleix Aznar  enfilava ell sol la recta final de cursa i no ha tingut problemes per fer-se amb el triomf.

Ha encarat la darrera pujada de l’avinguda corregiment en solitari i aquesta posició no l’ha deixat fins a la recta final, superant el registre del vencedor de l’any passat, Xavier Areny, del Rios Running que havia aconseguit la victòria amb un temps de 17 minuts i 7 segons. Aznar ha creuat la línia d’arribada amb una marca de 17 minuts justos. Darrera seu els seus perseguidors que no han pogut donar caça al jove atleta.

I a partir de l’arribada dels primers classificats ha estat un no parar fins gairebé la hora de cursa. Geganters, Momeroters, atletes vestits amb camisa,  esportistes de les primeres divisions del seu esport o polítics fent la primera suada del dia.....

Però també un campió mundial en veterans com Joaquin Joyas dels Lluïsos, guanyador de la categoria de més de 56 anys que en categoria femenina ha guanyat Mª Jose Martínez. Però també els vencedors més petits de la categoria de 0 a 10 anys amb triomfs per Nil Anton i Mariona Roca. Martí Codina i Ona Sanz han guanyat la categoria verda, per atletes de 11 a 15 anys. Roger Riera i Laila Vivas han guanyat la categoria de 21 a 40 anys. Mentre que Miguel Molina i Natàlia Rodríguez la de 41 a 55 anys. Una Natàlia Rodríguez que ha compartit victòria absolut amb Júlia Raja, guanyadora també de la categoria de 16 a 20 anys, amb un temps de 20 minuts u 40 segons han entrat juntes a meta.

Les dues comparteixen equip de triatló al Centre Natació Mataró, tot i que també són atletes, Raja del Centre Atlètic Laietània i Rodríguez dels Lluïsos.

Després de l’arribada ha estat el moment de recollir els diplomes  amb la marca obtinguda, de recollir el premi del préssec... i els més afortunats, dos dels 2500 participants de recollir el premi d’una entrada al balneari aires de Vallromanes, que han estat per Judit Serra amb el dorsal 44 i pel dorsal 620, que no l’ha recollit però al que li faran arribar des de la direcció d’esports.

La regidora d’esports Beatriz Delgado i el director esportiu del Centre Atlètic Laietània, Andreu Novakoski, han fet el lliurement dels premis i els obsequis sortejats.