La Copa Nadal 2020 a punt i amb restriccions

La prova és la 70a edició, i és la prova més antiga que organitza el Centre Natació Mataró

El Centre Natació Mataró organitza demà la seva tradicional Copa Nadal.

Per poder portar a terme la prova més antiga que organitza l'entitat (ho fa des de 1951) s'adaptarà a totes les mesures de seguretat en temps de pandèmia.

La no presència de públic és una de les novetats que presenta aquesta 70a edició, però no la única.

Aquest any la cita també es disputarà en diferents distàncies i categories però sense caràcter competitiu. Només la categoria absoluta (tant masculina com femenina) i en la distància de 100 metres tindrà una vessant competitiva. Els guanyadors masculí i femení seran els encarregats de llançar el tradicional bloc de gel a l’aigua de la piscina triangular del Centre.

Una aspecte, el de l’aigua que també representarà una altra de les novetats. I és que l’aigua de la piscina s’obtindrà de la sobrant, procedent del buidatge, de la piscina olímpica. Això farà que la temperatura sigui més elevada que si fos aigua procedent directament de la xarxa com passava en anys anteriors, o de l’aigua de mar si ens remuntem –encara- més anys enrere.

Segons la pròpia entitat, alguns d’aquests canvis en el reglament de les edicions anteriors com el de treure-li una part de l’àmbit competitiu que tenia, tenen la intenció i voluntat de perdurar en els propers anys, per tal de donar a la prova un nou enfocament, més adient a les celebracions actuals.

Tots els participants en l’edició d’aquest any 2020, per les circumstàncies i normatives relacionades amb la pandèmia, hauran de seguir diversos requisits per poder fer la inscripció com omplir el full d’auto declaració responsable, el control de temperatura, portar la mascareta en tot moments fins l’inici de la prova i respectar un distanciament de 2 metres entre ells.

Pel que fa als trofeus, medalles i diplomes que corresponguin a tots els participants, aquests es recolliran directament des d’on estiguin col·locats, evitant en tot moment el contacte proper i el contacte de mans entre persones.

Tot i aquestes restriccions el club destaca la importància de poder tirar endavant la seva prova més antiga.