La 70 Copa Nadal manté la tradició viva

Martí Penedès i Jana Prunés, guanyadors de la 70a Copa Nadal del Centre Natació Mataró. Aquesta edició, atípica, no ha fallat i ha estat de les poques tradicions que no han caigut

Moltes de les tradicions nadalenques ja saben que hauran d'esperar al 2021. Però alguna s'ha salvat. És el cas de la Copa Nadal del CN Mataró que ha pogut completar la seva 70a edició. Martí Penedès i Jana Prunés n'han estat els vencedors i, per tant, els encarregats de poder llançar el bloc de gel a la piscina. Si habitualment eren una quarantena de participants, aquest any n'han estat 35, pel què pràcticament no s'ha vist afectació. Recordem que aquest any la Copa Nadal s'ha fet en diferents distàncies i categories i sense caràcter competitiu, que tan sols ha mantingut la prova dels 100 metres, que ha tingut una molt bona rebuda de participants.

L'altra gran novetat que presentava la 70a edició és que l’aigua de la piscina s'ha obtingut de la sobrant, procedent del buidatge, de la piscina olímpica. Un fet que a la pràctica suposa que la temperatura sigui més elevada que si fos aigua procedent directament de la xarxa com passava en anys anteriors, o de l’aigua de mar com es feia a les primeres edicions. Una Copa Nadal doncs, que a diferència de la Primera Banyada, sí s'ha pogut dur a terme.

F.Andrés/ M.Castilla/ J.Masriera