L’esport adaptat català reconeix Maria Folgado com a millor tècnica

L’entrenadora biscaïna, mataronina d’adopció, s’ha endut un dels Premis 12-N, que impulsa la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, per la seva trajectòria que, els últims anys, s’ha concentrat sobretot al Centre Natació Mataró

Que la secció de natació adaptada del Centre Natació Mataró és referent a escala estatal és una realitat clara com l’aigua. Ara, a banda d’anar recollint fruits, els seus responsables també recullen reconeixements. Maria Folgado ha estat guardonada com a millor tècnica a la gala dels Premis 12-N que, primera vegada i amb motiu del 50è aniversari, ha impulsat la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Una distinció que posa en valor la seva trajectòria, però també denota que la natació adaptada té un bon estat de salut. 

La il·lusió és doble, per a Folgado. A nivell personal, perquè el primer contacte que va tenir amb l’esport adaptat i paralímpic va ser a través de la federació. En clau col·lectiva, el premi reconeix en part la trajectòria de B-Swim, la cooperativa de la qual és sòcia fundadora, responsable de la secció de natació adaptada i inclusiva al centre mataroní. Fa sis anys que la va engegar al costat de Ricardo Yébenes i Roger Cruañas després de detectar el potencial que hi havia en aquesta disciplina i amb l’objectiu de canviar vides amb la natació com a excusa.

Aquest cap de setmana comença la Lliga Catalana de natació adaptada a les instal·lacions del Centre Natació Mataró. La cita també servirà per fer entrega dels trofeus de la temporada passada, que també tindran regust mataroní amb Berta Garcia com a millor nedadora i el centre com a millor club. Aquest any la competició es repartirà en quatre jornades que desembocaran el mes de juny en els Jocs Catalans de 2022.