L’esport femení es reivindica a Mataró pel 8M

Diversos equips femenins que militen a les principals competicions alcen la veu en el Dia de la Dona

L’esport femení es reivindica a Mataró pel 8M

A Mataró, l’esport femení ocupa posicions destacades en diversos esports, i són molts els noms d’esportistes que destaquen en cada una de les seves disciplines. Però encara avui en dia falta molta feina per fer.

És per això que algunes de les entitats mataronines, a petició d’aquesta casa, han volgut aixecar la veu. És el cas del primer equip femení de l’Advisoria Maresme, que després de la victòria d’aquest cap de setmana llegia un comunicat reivindicant que la lluita iniciada a Nova York l’any 1857 segueix més viva que mai.

En un any on la pandèmia ha estat el denominador comú de les nostres vides, creiem avui, més que mai, hem de seguir lluitant pels nostres drets i la igualtat. Per l’escletxa salarial que encara existeix, pels treballs invisibles i per eradicar la violència masclista. Des de la secció femenina del Maresme Boet Mataró 3 Viles ens unim per reivindicar el paper de la dona obrera i esportiva.

També el primer equip femení de la Unió Esportiva Mataró, mitjançant diverses jugadores, alça la veu i reivindica seguir lluitant per evitar diferenciar esport femení d’esport masculí.

En el nom de tots els equips femenins de la Unió Esportiva Mataró volem transmetre un missatge de reivindicació en aquest dia de la Dona. L’esport és esport, tan si és masculí com si és femení. Per això demanem i exigim igualtat, els mateixos drets i oportunitats i la mateixa visualització. No podem deixar de lluitar i seguirem fins que l’esport femení aconsegueix-hi allò que es mereix.

Una veu que també s’alça en d’altres esports com l’hoquei patins.

Des del primer equip femení volem reivindicar el paper de la dona en el món de l’esport. Ara i sempre, esport femení!

A Mataró, l’esport es reivindica doncs, el 8 M, i també ho farà a través de l’acte institucional del dia de la Dona, que es portarà a terme aquest dimecres, i que acabar amb la veu de la jugadora de bàsquet de la Unió Esportiva Mataró Germans Homs Fanta Gasssama, llegint el manifest del 8 de març.