L’esport amateur, en la corda fluixa

La plataforma 'Ja n'hi na prou' denuncia les conseqüències econòmiques i socials del tancament de l'esport

Després de dues setmanes de protesta, la plataforma 'Ja n'hi ha prou' segueix treballant per retornar l'activitat a l'esport base. La seva absència perjudica de moltes maneres als implicats, i una d'elles és l'econòmica. Tal com explica el seu portaveu, Pau Campos, les entitats esportives no estan rebent els diners que estan destinats per ajudar el sector, una previsió de 20 milions d'euros.
En canvi, mantenen les despeses de mútues i federacions que estan deixant a més d'un club contra les cordes i amb problemes seriosos per poder-se mantenir. Però no tot són els diners o l'estabilitat, sinó la mateixa pràctica esportiva. Molts joves estan deixant de fer esport i, amb ells, es podria perdre una generació sencera.
Després de l'impacte aconseguit, la plataforma seguirà. Saben que el camí és llarg i que queda molta feina per fer. De fet per aquest dissabte estava previst un acte unitari davant del pavelló de Fontajau de Girona. Un acte, però, que ha quedat suspès per les restriccions que hi ha actualment. Malgrat tot, per tercer cap de setmana consecutiu ja planifiquen noves mobilitzacions.