L’Ajuntament de Mataró busca fórmules per recolzar les entitats esportives

La regidora d’esports de l'Ajuntament de Mataró, Beatriz Delgado, i els clubs esportius de la ciutat han estat en continu contacte durant aquests darrers mesos,. Tot i que les instal·lacions estaven tancades i l’activitat física era pràcticament nula, les dues parts han seguit treballant per tal de mantenir viu l’esport mataroní. Una de les principals preocupacions dels clubs estava en l’aspecte econòmic. Un tema recorrent en cada una de les reunions que ha mantingut la regidora. Des de l'Ajuntament s’assegura que els 200 mil euros de subvencions destinats a les entitats esportives es faran sense cap rebaixa.

Aquesta és una de les mesures econòmiques que l’Ajuntament ha començat a treballar per tal que les entitats esportives estiguin més alleugerades econòmicament, però no és la única. Direcció d’esports està estudiant una reducció en el preu públic per ús d’instal·lacions.

Ja fa setmanes que han anat obrint instal·lacions, alguns equips ja han fet les primeres sessions d’entrenament  i ara moltes de les entitats ja han posat en funcionament també els seus casals esportius. Aquests campus seran les activitats que tancaran la temporada, però la feina de despatx que els clubs han estat fent aquestes setmanes, es començarà a traduir en activitat esportiva, en poques setmanes. En aquest sentit la direcció d’esports ha treballat per tal que les instal·lacions municipals puguin obrir abans del que és habitual, sempre mantenint controlats els grups de treball. Una mesura que aïlla de forma ràpida possibles positius, però que implica segurament una ampliació de franges horàries per l'ús de les instal·lacions.

Duran tl’entrevista que Mataró Audiovisual va fer a la regidora Beatriz Delgado, aquesta també va explicar que l’Ajuntament manté contactes amb diputació i Barcelona per tal de poder aconseguir recursos destinats a la millora de les instal·lacions esportives.