Iluro HC, club referent a la comarca

31 anys després, i amb 400 fitxes, l'Iluro HC és un club referent fora del tradicional triangle hoqueístic català (Terrassa, Barcelona, Sant Cugat)

L'Iluro Hockey Club és una entitat d'un esport minoritari, però que amb trenta-un anys a Mataró ha aconseguit consolidar una estructura amb èxits també esportius. El darrer l'ascens del primer equip masculí els situa a un altre nivell.

Itziar Ruedas, presidenta Iluro HC. L'ascens del sènior masculí ens situa a un altre nivell. Guanyem, visibilitat i tracte amb les entitats. Però cal reconèixer la ferina del club portant l'esport a les escoles per fer-lo créixer.

I és que malgrat les tres dècades d'història, estar fora del triangle tradicional d'aquest esport, entre Terrassa, Barcelona i Sant Cugat, a vegades els fa ser invisibles. També en l'entorn més proper.

Itziar Ruedas, presidenta Iluro HC. A vegades hi ha gent que em pregunta, on jugueu a hockey herba al Maresme.? Doncs tenim 31 anys i 400 fitxes. Estem consolidats, però hem de continuar creixent, de la base i amb el sentiment de pertinença.

I és que el club ha treballat des de les escoles per fer créixer la seva base. Una base amb paritat de fitxes que ha de garantir el futur.

Itziar Ruedas, presidenta Iluro HC.  Quan veus que tens molts equips de prebenjamins i benjamins, t'asseguren la continuïtat. Sobre nenes, perquè som paritaris i inclusius.

Però el futur també implica disposar d'unes bones instal·lacions, adequades a les necessitats. Un club acostumat a batallar en aquest sentit des dels seus inicis, quan havia de practicar el hockey herba sense herba.

Itziar Ruedas, presidenta Iluro HC.  Tenim un camp que no és digne d'una competició estatal. Ho necessitem de forma urgent la millora de vestidors, enllumenat, i les instal·lacions que ens mereixem en general. Veiem que milloren altres clubs propers als nostres, però mai nosaltres.

Amb 31 anys, el club, abans d'Itziar Ruedas ha tingut 3 presidents. Mario Keudell primer president i fundador, Oriol Cortada i Jaume Aceña.