Homenatge a tres històriques del CN Mataró

Ahir al vespre el Centre Natació Mataró va retre un reconeixement a les ex esportistes Berta Cantó i Ciara Gibson, i a la també ex-esportista i ex-directiva Marta Parera. Cantó i Gibson han estat nomenades “Esportistes de Mèrit” i Parera “Sòcia d’Honor de l’entitat. El seu president Joan Gros destaca el compromís de les 3 homenatjades amb l’entitat.

Berta Cantó va començar a nedar als 6 anys i fins als 30 ha estat una de les nedadores més destacades de la història del club, potser només per darrera de la olímpica Sílvia Parera. Entre els grans èxits esportius també hi destaca el guardó d’esportista amb valors amb el que la va reconèixer la pròpia entitat.

De fet la excapitana de l’equip de natació, ha destacat sempre per la seva reivindicació sobre el paper de la secció dins el club. Una reivindicació que ahir va aprofitar per tornar a traslladar-la al club.

Una altre esportista que ho deixava la temporada passada era Ciara Gibson. També va començar de ben petita a l’escola de natació del club, però el seu camí la va portar al món de l’aigua. Ella juntament amb Marta Bach, Helena Lloret o Roser Tarragó, nascudes totes elles entre els anys 92 i 93, han format part del grup de waterpolistes més destacat que mai ha vist créixer el Centre. Campiona de la copa de la Reina, de la copa LEN, olímpic l’any 2012 a Londres amb Gran Bretanya, la seva carrera ha estat del tot exitosa, i ara reconeguda pel seu club de tota la vida.

I qui també ha estat tota la vida vinculada al club i de fet ho seguirà fent, però ara d’una altra manera, és Marta Parera. Després de la seva etapa com a nedadora va formar part de la junta directiva encapçalada per Josep Masriera, com a vocal de l’àrea social entre els anys 97 i 2000. I del 2000 al 2018 ho ha estat com a vicepresidenta esportiva i social sota la presidència de Joan Gros. 20 anys que han donat per veure grans èxits en totes aquestes vessants.

L’acte presentat pel periodista de Mataró Audiovisual, Josep Maria Spà, va reunir a diversos esportistes ex companys dels protagonistes del dia i socis que van voler estar al costat dels homenatjats, a més de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Mataró Beatriz Delgado.