Homenatge pòstum a dues icones de l'atletisme mataroní

Ramon Colomer i Isidre Ferrer han rebut un homenatge pòstum després d'una llarga trajectòria en el món atlètic

L'atletisme mataroní ha estat notícia aquests dies pels èxits dels seus esportistes més joves. Marina Martínez, segon any de júnior, s'acaba de penjar la medalla de plata a l'Europeu sub-20, alhora que ha obtingut el bitllet pel Mundial de la mateixa categoria que es disputarà a finals d'agost a Nairobi. Èxits que segueixen el camí d'una història plena noms propis. Dos d'ells són els dels recentment traspassats Ramon Colomer i Isidre Ferrer.

Més enllà dels èxits, que també, ahir a l'estadi d'atletisme el protagonisme el van agafar atletes veterans que han signat part de la història de l'atletisme mataroní. Un homenatge centrat en dos noms. El d'Isidre Ferrer i el de Ramon Colomer, traspassats durant aquests darrers mesos.
Dues icones de l'atletisme veterà, que malgrat passar els anys van ser habituals a les proves atlètiques, Jaume Ferret, vocal de la Federació Catalana d'Atletisme i persona que gestiona l'atletisme català màster i veterà, parlava ahir durant l'acte del que representaven aquests dos noms per l'atletisme català.

Aquestes icones d'edat molt avançada i encara competeixen són un mirall pels que venen darrere. I aquests que venen per darrere s'incrementen any rere any. L'atleta amb més edat en competir va ser el Valentí Hug que va arribar a competir fins als noranta-quatre anys.

Ramon Colomer, atleta dels Lluïsos i de la colla Maimakansu, va morir el passat mes de maig a l'edat de setanta-cinc anys després de no poder superar una llarga malaltia. Colomer va entrar a l'entitat dels Lluïsos a principis de la dècada dels vuitanta fins a mitjans dels noranta. Després de deixar la pràctica esportiva va tornar a la colla Maimakansu, però amb els seus nets formant part de la base dels Lluïsos va retornar a l'entitat per disputar proves de categoria màster i veterà obtenint 6 medalles en campionats de Catalunya en les proves de cros, pista a l'aire lliure i pista coberta, a part de ser l'actual plusmarquista del club M70 en 1500 tant a l'aire lliure com en pista coberta. La regidora d'esports de Mataró Beatriz Delgado va fer el lliurament d'una placa commemorativa a la família de Ramon Colomer.

També va rebre una placa commemorativa la família d'Isidre Ferrer, el conegut atleta de les 100 curses. Mort aquest darrer mes de juny a l'edat de vuitanta-cinc anys és recordat pel gran nombre de curses que realitzava durant l'any. I no només pel nombre de curses, els entrenaments diaris a la platja sinó també pels èxits assolits.

Entre ells destaquen el subcampionat d'Europa M80 en 10.000 el 2019, o els darrers campionats d'Espanya M85 de 800, 1.500 i 5.000 a San Fernando. La seva darrera cursa va ser el 6 de desembre passat al Cros de Granollers.
Uns èxits reconeguts durant la seva vida, i ara també a títol pòstum.

L'entitat Barcelona Voluntària també va voler fer un homenatge a l'Isidre Ferrer, amb qui hi havien col·laborat, fent lliurement d'una samarreta de l'entitat als familiars de l'Isidre.