Històries d'una cursa de Nadal

Hi ha qui es banya, però també qui es calça les bambes i es disposa a fer una cursa a l'esprint.

Ja fa 45 anys que el Centre Atlètic Laietània organitza una prova que permet suar els primers torrons i les primeres neules del sopar de Nadal. A les 12 del migdia del dia 25 desenes d'atletes prenen la sortida d'una cursa molt curta, 2 quilòmetres i 200 metres, i molt ràpida. En un circuit on els atletes volen durant el primer tram de baixada, però acaben patint per superar la recta final amb una pujada de consideració. Els 2 quilòmetres 200 metres es corren pels entorns del complex esportiu de l'entitat. I entre els participants, moltes històries, algunes de curioses. Com la d'en Candido Ferreiro que ha participat en un total 573 curses, la darrera la d'aquest dimarts. Pel proper any ja està inscrit a una setantena de curses més, i per tant ja superarà les 600. Qui queda lluny d'aquesta xifra, però en canvi no s'ha perdut cap de les 45 edicions de la Cursa de Nadal del Laietània és en Josep Casas Graupera, i d’elles en conserva totes les ampolles de cava.

Aquest any la victòria masculina va ser per Carlos Rey, que s'imposava a l'atleta del Laietània Àlex Arellano amb un temps de 7 minuts i 2 segons. Arellano s'estrenava en una cursa incòmode fins i tot pels propis atletes. La victòria femenina va ser per Susanna Rivero, amb un temps de 8 minuts i 43 segons. Però per sobre de guanyadors, fins i tot els més petits, com laMariona Sáez, saben el que és més important.

Si els vencedors s'emportaven una pernil, tot els participants van rebre com a recompensa una ampolla de cava. La majoria d'elles es deurien obrir el mateix dia 25, totes menys la de Josep Casas que farà companyia a les 44 anteriors.