Guillem Pujol es retira en els 10k del Campionat d’Espanya

Tot i anar en el grup capdavanter ha hagut d’abandonar en l’última volta

Foto: Twitter @cnmataro

Sevilla acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya d’aigües obertes. Avui s’ha disputat els 10km i Guillem Pujol arribava a la cita com un dels grans favorits. 

El nedador del Centre Natació Mataró, però, s’ha vist obligat a abandonar i amb un temps d’1 hora, 54 minuts i 14 segons, la promesa de 19 anys Carlos Garach, s’ha fet amb l’or. Al podi l’han acompanyat Ángel de Oña, en segona posició i Alejandro Puebla a la tercera. 

Decepció, doncs, per un Pujol que centrarà tots els esforços en la prova de demà. Així i tot, aquest entrebanc no hauria de suposar cap canvi en els reptes del jove nedador de cara als Jocs Olímpics. I és que el primer objectiu el va assolir fa dues setmanes quedant entre els 20 millors de la Copa del Món disputada a Sardenya.

Guillem Pujol: El meu objectiu és quedar en el TOP 16 a Fukuoka i després repetir-ho en el Mundial de Doha l'any que ve per poder accedir als Jocs Olímpics. Crec que és la via més realista.

La marca que va obtenir en aigües italianes està pendent de consideració per la Federació Espanyola. En cas que la delegació i el seleccionador donin llum verda aquest dilluns, en Willy disputarà el Campionat del Món de Fukuoka, al Japó, el mes de juliol. Aquesta prova és important pel del Centre, doncs és classificatòria de cara a París 2024.

Dissabte a les 10 del matí, el Guadalquivir rebrà un altre cop a un Guillem Pujol que té el repte de fer una gran actuació en els 5km. I és que si bé no suposa una classificació directa per Fukuoka, l’àrea tècnica espanyola tindrà molt en compte les actuacions dels esportistes.