Gabi López, la història d'un futbolista mataroní confinat a Austràlia

Gabi López és un esportista criat al Club Esportiu Mataró, que va firmar per la base de l’Espanyol on va arribar a jugar al filial. De Sant Adrià al filial del Villareal, experiencia a Àustria, i retorn al futbol català on els darrers anys ha passat per la Pobla Mafumet, Sabadell, Gavà, Santboià i finalment Europa. Ara però es troba a Austràlia, on la covid -19 li ha aturat l’experiència futbolística que de moment ha durat un partit.

Amb l’Europa estava fent una bona temporada. L’equip estava immers en la lluita per l’ascens… quan arribava l’oportunitat que tant ell com la seva parella esperaven, poder agafar un avió i marxar a Austràlia per viure una nova experiència. Ell i la seva parella van arribar a mitjans de febrer a Austràlia, sense notícies de la COVID, de fet l’única imatge va ser la dels tripulants d’Air China que en el vol portaven mascaretes.

Poques setmanes després van veure com el confinament també arribava a Australia, però en el seu cas de forma diferent, perquè des del primer moment podien sortir a fer esport. De fet el confinament va arribar amb el mataroní havent jugat només un partit amb el seu equip, els Stanmore Hawks. Un equip que equivaldria a la tercera divisió. Amb només un partit Gabi Lopez té mono de futbol, i tot i que en principi tot feia indicar que el futbol no tornaria, ara sembla que el govern australià podria donar el vist i plau perquè es reprenguin les competicions, que tot just havien començat.

Però el futbol no ho és tot. Ell té un visat d’estudiant i ha de compaginar els entrenaments amb l’estudi de l’anglès.I és que les intencions del mataroní són poder quedar-se per seguir vivint l’experiència a l’hora que es planteja també millorar la seva carrera professional.

Tot i deixar l‘Europa, en Gabi encara manté el contacte amb el seu equip, que finalment podrà jugar el play off, després d’haver fet una bona primera part de temporada.