Gómez Noya demostra el seu potencial a l'Ironman 70.3 Barcelona

El gallec Javier Gómez Noya no va tenir rival a l'Ironman 70.3 Barcelona i des d'un bon inici va fer bons els pronòstics. Sense donar opció a la sorpresa va posar-se al capdavant de la competició, per no deixar opcions als seus rivals.
Gómez Noya va completar el recorregut amb un temps de 4 hores 1 minut i 39 segons, 3 minuts menys que els seus perseguidors, David McNamee i 5 menys que el Belga Bart Aernouts.
Una cursa que ja havia fet fa 5 anys, quan era campionat europeu de mitja distància i quan s'estrenava circuit de bicicleta pel Montseny. En questa ocasió, però, el gallec aconseguia inclús millorar certs registres d’aquella primera vegada, amb 22 minuts i 32 segons de natació, 2 hores 25 minuts i 26 segons de bicicleta i un parcial d'1 hora 10 minuts i 8 segons de mitja marató.
En categoria femenina la competició va tenir diversos canvis de líder durant tot el recorregut, però finalment la fortalesa en el tram de cursa a peu de la britànica Emma Pallant es va imposar i va guanyar per segon any consecutiu a la platja de Calella.
4 hores 32 minuts i 53 segons per ella, 6 menys que la seva compatriota Fenella Langridge i gairebé 7 menys que l'austríaca resident a Calella Eva Wutti, que va superar en el tram de cursa a peu a la danesa Camila Pedersen