Florin Bonca fa bon balanç del seu any a Austràlia

L'exentrenador de La Sirena CN Mataró, Florin Bonca, ha tancat amb un balanç molt positiu el seu debut a la lliga australiana, al capdavant del Drummoyne Devils.

En el seu primer any, Bonca, ha hagut d'adaptar-se a la cultura del país però també ha inculcat la seva filosofia al club australià. I és que el waterpolo a Austràlia no està tan professionalitzat, ja que només entrenen tres dies a la setmana i les piscines tanquen en època hivernal. Els canvis, però, s'han de fer a poc a poc, tal com assegura el tècnic romanès. L'estructura és també una mica diferent de la d'Espanya. A Austràlia, la lliga es divideix en dues fases: la primera comença a l'octubre i és una competició entre els equips de Sidney que els serveix per preparar la lliga nacional. La segona fase, que comença al febrer, la disputen els conjunts d'arreu del país, que competeixen en una lliga regular per posteriorment encarar els playoffs que els juguen els sis millors equips del país.

El Drummoyne es va proclamar campió de la lliga de Sidney i va arribar a la final de la competició nacional, que va perdre davant el Wests Magpies per 7-9 en un partit molt ajustat. Florin Bonca continuarà la següent temporada com entrenador del Drummoyne Devils, amb l'objectiu d'aconseguir el doblet i treure's l'espina clavada de la derrota en la final de la lliga australiana.