Felicitat incompleta del Torrot CN Mataró

80 nedadors de 40 clubs d’arreu d’Espanya s’han donat cita el cap de setmana al complex esportiu Joan Serra per disputar el Campionat Estatal de Llarga Distància d’hivern, que per quarta ocasió en els darrers 5 anys, s’ha celebrat a la piscina olímpica del Centre Natació Mataró. S’ha disputat tant en masculí com en femení en la distància de 5 mil metres en categoria absolut i júnior i en la de 3 mil en infantil.

El Torrot Centre Natació Mataró, amfitrió i un dels dominadors de la llarga distància a nivell estatal, hi ha participat amb 4 nedadors: Roger Rabassa, David Chaves, Guillem Pujol i Roger Coma. I amb objectius importants per aconseguir plaça a propers campionats internacionals, sobretot per Pujol i Coma. Malgrat no obtenir tots els resultats esperats, l’entrenador mataroní Sergi Garcia es mostrava satisfet amb el desenvolupament del campionat.

En categoria absoluta Guillem Pujol era el nedador que aconseguia una millor marca: quarta posició amb un temps de 54 minuts i 47 segons. Tot i això, la prova no es va desenvolupar com el nedador esperava. Les causes, uns inconvenients amb el casquet i també amb un nedador doblat. Tot plegat provocà que Pujol segueixi aspirant a la seva plaça a l’Europeu de finals d’agost.

Qui també aspirava a reptes més importants és Roger Coma, que aconseguia la mínima que li demanava el seleccionador júnior. La marca 56 minuts i 24 segons, li donava la cinquena posició. Un registre que esperava millorar, tot i que les ànsies el van fer començar massa ràpid, pagant-ho al final.

Entre els nedadors i nedadores s’hi trobava la olímpica badalonina Mireia Belmonte, que en el seu cas no va voler fer declaracions al acabar la prova. I això que les coses no li van sortir pas malament. La badalonina es proclamava campiona d’Espanya de Llarga Distància amb un temps de 56 minuts i 31 centèsimes, a 19 segons del rècord que va establir ella mateixa ara fa quatre anys. En categoria masculina Miguel Durán era el campió amb un temps de 53 minuts i 26 segons.

Informa: E.Manchado