Esport a porta tancada

El coronavirus afectarà aquest cap de setmana a molts dels clubs i esports de la capital del Maresme. Ahir moltes federacions esportives ja es van pronunciar respecte a la petició per part del consell de ministres i el Consejo Superior de Deportes, que totes les competicions, professionals i amateurs que es juguin a territori espanyol, ho facin a porta tancada.

El Centre Natació Mataró, i el seu primer equip de waterpolo en concret, és un dels clubs que aquest cap de setmana jugarà a porta tancada. La Federació Espanyola de natació així ho ha decretat, com a mesura preventiva al coronavirus. Aquesta decisió però no comporta el tancament de la instal·lació, on els socis podran seguir fent vida normal. Fet que generarà una situació peculiar. 

Mentrestant 10 nedadors infantils del Centre es veuen directament perjudicats. Aquest dijous havien de prendre part del Campionat d'Espanya a Oviedo que s'ha suspès sense data de recuperació. 

Un altre equip afectat directament serà el juvenil nacional del CE Mataró. Aquest cap de setmana visita el Barça, però ho farà sense públic. Cal veure si la resta, pertanyents a categories catalanes, es veuran també incloses en les mesures. 

En bàsquet l'afectació també arribava ahir a la nit, i afectarà els equips de competicions de la Lliga EBA i Lliga Femenina 2.

Ahir, però de UE Mataró i Boet Mataró encara no han rebut cap notificació de canvi al respecte. 

Altres competicions afectades són les estatals d’handbol, d’hoquei patins o de futbol sala, amb els partits previstos que s’hauran de jugar a porta a tancada.

 

Altres cmpeticions com la Volta

En els propers dies també s’haurà d’estar atent al que succeeix amb proves com la Volta Catalunya. La presentació de Mataró com a arribada de la sisena etapa de la Volta es feia dilluns al vespre, i ahir Gerard Figueras actualitzava la situació

Després de la reunió que ahir van mantenir el Futbol Club Barcelona amb la Secretari General de l'Esport i el Departament de Salut de la Generalitat, i on es decidia que el duel entre Barça i Nàpols es jugui a porta tancada, el secretari general de l'esport Gerard Figueras també va analitzar altres activitats esportives importants que s'han de celebrar els propers dies i setmanes.

Una d'elles la Volta Ciclista a Catalunya. En aquest sentit, en aquests moments sobre la taula estaria poder actuar com s'està fent aquesta setmana a la París-Roubaix, acotant les sortides i arribades perquè no es concentri gran quantitat de públic.

Però també s'ha insistit que tot pot canviar i que les decisions es prenen dia a dia i tenint en compte el desenvolupament de la malaltia.

I és que tota la informació relativa al coronavirus i les seves afectacions pot canviar a minut que passa.

 

Informa: F.Andrés / JM.Spà