Espanya de waterpolo femení passa com a primera de grup

La victòria per 5 gols de diferència deixa l'equip de Tarragó, Bach, Espar i Sánchez com a líder del grup

Espanya ha aconseguit la primera plaça del seu grup als Jocs Olímpics de Tòquio. Avui havia de guanyar de meés de 2 gols a Austràlia, i finalment ha guanyat amb una diferència de 6 gols. 15 a 9. El rival de quarts es preveu que sigui la Xina.

La selecció espanyola es jugava la primera plaça de la fase de grups als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i ho feia en el darrer dels seus partits en aquesta primera part del campionat.

Ho han fet davant una Austràlia que també presentava candidatura a la 1a plaça, sobretot després d’haver guanyat als Països Baixos. Per optar al liderat del grup necessitava guanyar amb un mínim de dos gols de diferència, però aquesta diferència ha costat d’aconseguir.

De fet el duel no ha decebut, i amb gols i emoció han anat passant els primers minuts. El primer parcials ha acabat amb empat a 3 i el segon amb un ajustat 4 a 3 per les espanyoles que les ha permès marxar al descans llarg amb un 7 a 6 al seu favor.

Ha estat ben entrat el tercer quart quan s’ha aconseguit aquesta diferència de dues dianes, i de fet s’ha ampliat fins arribar als quatre gols amb l’11 a 7, diferència aconseguida amb el gol d’Anni Espar, el seu primer del partit.

Una diferència que a l’inici del darrer període ha arribat a ser de 5 gols, però Austràlia no ha deixat de lluitar i ens certs moments ha fet desconfiar als més optimistes. Però el combinat espanyol no ha donat el seu braç a tòrcer i ha acabat guanyant per 15 a 9, al final 6 gols de diferència.

Un duel on les defensores de boia de las elecció espanyola han patit de valent les decisions arbitrals, i entre Clara Espar, Marta Bach i Irene Gonzàlez, que en prou feines han sumat 10 minuts entre les 3. Però les jugades de superioritat han estat ben defensades per l’equip espanyol que ha aconseguit mantenir els avantatges. En canvi la selecció espanyola ha estat molt encertada en les jugades de superioritat.

El proper pas, serà quarts de final, i el rival, tot sembla indicar que serà la selecció de Xina, que té tots els números per ser quartes de l’altre grup olímpic.