Els mataronins de Lliga EBA, amb finals contraposats

Mentre la UE Mataró Germans Homs pot certificar la presència en play off d'ascens, el Mataró Parc Maresme lluita per evitar el descens

Els mataronins de Lliga EBA, amb finals contraposats

La Lliga EBA de bàsquet arriba a la seva etapa decisiva. I en clau mataronina, com ho hem viscut en femenina, hi ha en joc unes fases d’ascens i una permanència.

Girat a l’exemple viscut en categoria femenina, el bàsquet mataroní masculí té per davant una possible fase d’ascens i una permanència a assolir. Qui pot jugar una promoció per pujar és la UE Mataró Germans Homs. Per fer-ho, els grocs en tindran prou aconseguint una victòria de les dues que té en joc. Dos partits per davant per tancar la fase regular.

Als playoff hi van els primers classificats de cadascun dels cinc subgrups que hi ha al grup C d’EBA i els tres millors segons. Els unionistes ja s’han assegurat ser segons, però caldrà ser un dels millors. Tot això són opcions, el veredicte dependrà dels resultats.

Mentrestant, el Mataró Parc Maresme necessita menys càlculs per mantenir-se a Lliga EBA. Queden dues jornades i ha de guanyar els dos partits. Ara per ara és el cuer amb dues victòries menys que el Moncayo i el Maristes Ademar. El primer encontre és contra l’Eivissa el primer classificar que ha guanyat 9 dels 10 partits jugats. De vèncer, i mantenir les opcions, tindrà a casa una autèntica final. I és que el proper 17 d’abril qui visita precisament l’Eusebi Millán és el Maristes Ademar. Un equip que no haurà jugat cap partit abans perquè ara ja en té un de més a la classificació. La nota positiva de tot plegat és que ara depenen d’ells mateixos per mantenir-se, fet que no sempre han tingut a les seves mans.

Dues darreres jornades, doncs, amb el tot el peix per vendre i on els designis de la temporada, per un i altre equip, mostraran les seves cartes