Els Jocs Olímpics perillen

Els Jocs Olímpics ja no són una realitat al 100%. Després de diferents peticions d’ajornar la cita, com la Federació de natació dels Estats Units i la de França, s’hi va sumar el Comitè Olímpic del Brasil. També ho ha fet la Federació Espanyola de natació, que han “sol•licitat a les autoritats i organismes l'ajornament immediat dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 per preservar la salut dels esportistes, perquè no es donen les mínimes condicions que garanteixin la seva normal celebració, així com la preparació adequada dels esportistes ni per a la classificació ni per la participació dels que ja estan classificats." A aquest comunicat l’han seguit les federacions espanyoles d’atletisme, triatló, patinatge i futbol. 

I de fet, avui mateix, Canadà ja ha dit que, si els Jocs es mantenen, ells no hi seran. Durant aquesta setmana, diferents esportistes mataronins, amb o sense implicació en els Jocs, ja deien que la disputa de la competició quedava per sota la seguretat de les persones i que calia tenir en compte en quin nivell de preparació s’arribaria a la cita.

Diumenge al vespre, El Comitè Olímpic Internacional va admetre que els Jocs ja no són intocables i que es donen quatre setmanes per decidir què fan. Això va ser després d’una reunió extraordinària liderada pel president del COI, Thomas Bach, i es va resumir dient que «Pendents que empitjori la situació a escala mundial, l'executiva dona el primer pas en la planificació de possibles escenaris». Els Jocs estan previstos del 4 de juliol al 9 d’agost i els Paralímpics, del 25 d’agost al 9 de setembre.