Els Jocs Escolars es tanquen a distància

Mataró Audiovisual, a través de Mataró Televisió i Mataró Ràdio, va emetre divendres a la tarda l’acte de cloenda dels Jocs Escolars, on tots els i les alumnes que hi han pres part van rebre el seu reconeixement. Un acte on malgrat la distància es va voler transmetre els diversos valors implícits dins aquests Jocs.  Entre els missatges també hi havia el de Cristina Vázquez, una jugadora del primer equip del Futsal Mataró de 2a divisió espanyola que va fer les primeres passes en els Jocs Escolars amb la samarreta de l’escola Tomàs Viñas.

L’acte també va comptar amb diverses entrevistes a persones que han participat com a esportistes, entrenadors o organitzadors d’aquest esdeveniment que aplega a més d’un miler de nens i nenes d’escoles i entitats de Mataró, però també alguna de fora de la capital del Maresme. Esports com el patinatge i els escacs, on es competeix a nivel individual, s’han vist afectats en diferent mesura. Així el patinatge no va poder fer una classificació, i els escacs que malgrat tampc acabar si que en van poder fer, també estudien la possibilitat de fer competicions online. Escoltem Eva Pineda i Joan Manel Marches, organitzadors de les respectives competicions escolars.

Pel que fa als esports d’equip, es va premiar els participants en poliesportiu, que son els que s’inicien en diversos esports, així com als equips de voleibol i el futbol sala, l’esport rei amb més participants. Un d’ells és l'entitat social Joao Martí que disposa d’un equip femení, que té el patrocini de Cola Cao després que la seva entrenadora guanyés una beca.  L’esport més afectat ha estat la natació que no ha pogut disputar cap de les jornades previstes. Tot i que aquesta ha estat una temporada atípica la regidora d’esports, Bea Delgado, i l’alcalde de Mataró, David Bote, felicitaven als esportistes i els encoratjaven a tornar a les pistes la propera temporada.

En total han estat més d’un miler d’alumnes els que hi ha participat, repartits amb 220 patinadors i patinadores, 68 jugadors i jugadores d’escacs, 172 de voleibol, 289 de poliesportiu i 447 de futbol sala.

Informa: JM. Spà / D.Figueroa