×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Els dos Ironmans coincidiran el 4 d'octubre

La Nacional II aplegarà més de 5000 ciclistes el proper 4 d'octubre, quan rebi als inscrits a les dues proves de triatló de llarga distància. El coronavirus ha fet reorganitzar el calendari d'algunes proves que la marca organitza arreu del món, entre elles la versió 70.3 amb el Maresme com a protagonista. I és que no hi ha prova que quedi al marge del coronavirus.
I el gegant del triatló de llarga distància, IRONMAN, també està suspenent o ajornant les proves que es veuen afectades arreu del món.
En el territori espanyol, Ironman Spain organitza les dues proves amb sortida i arribada des de Calella, així com altres competicions d'arreu de la península. Vista la impossibilitat i les dificultats de preparar les proves ha decidit posposar l'Ironman 70.3 BCN, així com les proves de Marbella i Mallorca, que s'havien de celebrar entre abril i maig. Les 3 es disputaran al mes d'octubre.
En el cas del 70.3 Barcelona, la prova que s'havia de disputar el diumenge 17 de maig, s'ha posat al 4 d'octubre, el mateix dia que s'ha de celebrar la prova completa. La prova reina i que des de fa mesos té les inscripcions tancades.
En total seran més de 5 mil els triatletes que, en un sol dia, disputaran una competició o l'altra. I ho faran en un mateix circuit, fent més o menys quilòmetres depenent de la cursa on estiguin apuntats.
L'empresa organitzadora aconsegueix tirar endavant amb un nou entrebanc. L'últim havia estat passar la prova del diumenge 1 d'octubre del 2017 al dissabte 30 de setembre, per no coincidir amb el referèndum.
Aquesta decisió de no suspendre la competició ha agradat i molt als hotelers calellencs i de l'Alt Maresme en general que veien perdre l'opció d'avançar la temporada d'estiu, després de quedar-se també sense la sortida de la Volta. Ara veuran com en un cap de setmana hauran de fer front als més de 5 mil inscrits i els seus acompanyants. El mateix consistori calellenc també concentrarà tots els esforços de personal en un únic cap de setmana.
La prova que finalment s'ha cancel·lat i no es disputarà fins al mes de maig del 2021 serà l'Ironman de Lanzarote. Els que estaven apuntats tenen l'opció de transferir la incripció a l'IRONMAN de Vichy, a França, del pròxim 23 d'agost, o al de Portugal, del 26 de setembre.
L'empresa ha fet pública la decisió de l'ajornament de les 3 proves a través d'un comunicat, i en els pròxims dies té previst realitzar una roda de premsa per explicar aquestes decisions.